Legeda Caprifoiul, floarea izvorâtă din mitologia greacă

Caprifoiul, cu florile sale delicate și parfumul dulce, nu este doar o plantă frumoasă, ci și un simbol profund înrădăcinat în mitologia greacă. Legendele caprifoiului subliniază legătura strânsă dintre natură și divinitate, puterea profundă a iubirii și a frumuseții, precum și conexiunea dintre natură, zei și emoții umane.

Caprifoi. Foto: arhiva.
Caprifoi. Foto: arhiva.

Conform mitologiei grecești, caprifoiul își are originile în lacrimile vărsate de Eros, zeul iubirii, și de mama sa, Afrodita, zeița frumuseții și a dragostei. Povestea spune că, într-o zi, Eros, jucându-se cu săgețile sale magice, a tras accidental o săgeată de aur în inima mamei sale, Afrodita. Săgețile de aur aveau puterea de a face pe oricine să se îndrăgostească instantaneu. Din păcate, chiar în urma acestei săgeți, Eros a tras din greșeală o săgeată de plumb, cunoscută pentru efectul ei opus – să aducă ură și dispreț.

Afectată de magia contradictorie a săgeților, Afrodita a fost copleșită de o iubire profundă pentru un muritor, dar simultan, și de o ură intensă față de același om. Confuzia și durerea resimțite de zeiță au fost atât de mari încât a început să plângă amarnic. Lacrimile ei, încărcate de suferința iubirii neîmplinite și a urii necontrolate, au căzut pe pământ.

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
apa vie izvor munte png
image
image
image
image
image
image
Ambalaje non SGR jpg
incendiu puternic bucuresti jpg
blocul florentin jpg
vincent tolman bussinesinsider jpg
Arsenie Boca cap jpg
Nicusor dan Fb jpg
pensie jpeg
biserica sf nicolae brasov jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net