Legendă a folclorului românesc, confesiune terifiantă: „Nu am ştiut decât să cânt şi să-mi îngrop copiii”

Ultima actualizare:

Legendă a folclorului românesc, confesiune terifiantă. Maria Lătărețu, una dintre cele mai mari artiste ale României, a lăsat în urma sa un adevărat tezaur artistic, însă puțini știu viața tragică pe care a dus-o această legendă a folcorului. Viața sa a fost marcată de cele mai cumplite evenimente.

Legendă a folclorului românesc, confesiune terifiantă
Legendă a folclorului românesc, confesiune terifiantă

Viața tragică a Mariei Lătărețu

Supranumită Doina Gorjului, Maria Lătărețu s-a stins din viața în urmă cu mai bine de 50 de ani, dar până și astazi este comemorată și apreciată pentru valorile pe care le-a oferit acestei lumi. Artista a murit făcând ceea ce a știut cel mai bine, cântând. Aceasta și-a dat ultima suflare în spatele scenei, imediat după ce a susținut ultimul său concert în sala Căminului Cultural din comuna Românești, județul Botoșani, pe data de 23 septembrie 1972. Se pare că artista se simțise rău încă din timpul concertului, iar diagnosticul final a fost cel de congestie cerebrală, survenit cel mai probabil în urma stresului, și nu este de mirare pentru că de-a lungul timpului, artista a trăit adevărate drame.

Maria Lătărețu, una dintre cele mai mari artiste ale României
Maria Lătărețu, una dintre cele mai mari artiste ale României

Aproape toți copiii i-au decedat la scurt timp după naștere. ”În viaţă nu am ştiut decât să cânt şi să-mi îngrop copiii”, ar fi mărturisit la un moment dat unor apropiați artista. Ei bine în anul 1929 Maria Lătărețu dădea naștere primul său copil, Gicuțu, care însă a murit la vârsta de doar doi ani. În 1931, aceasta devenea din nou mamă, când a născut din nou un băiat, din fericire acesta a reușit să supraviețuiască până în anul 2001. Totuși, cea de-a treia naștere s-a sfârșit din nou tragic. Artista a născut o fetiță, Măriuca, care la doar câțiva anișori a murit sfâșiată de un câine. 

”Dintr-o curte a ieșit un câine care s-a aruncat asupra ei, a sfâșiat-o. Maria Lătăreţu a venit val-vârtej la Târgu Jiu şi a dus-o la spital, la profesor doctor Haznașu, unul dintre cei mai mari. Fusese mușcată de toată partea dreaptă: din scalp, urechea, gâtul, umărul, mâna. Șansele de supraviețuire erau minime. Fetița a fost trimisă acasă în grija soțului Mariei, iar aceasta a plecat pentru o seară la București, unde avea un angajament.”, ar fi declarat nora cântăreței, potrivit de mămici.ro.

După această tragedie, Maria Lătărețu a încercat din nou să fie mamă, de data aceasta suferința a fost pe atât de mare pe cât fusese bucuria de a aduce pe lume două gemene. Polina și Maria. Acestea însă au murit de micuțe din cauza bronhopneumoniei. În 1937, Maria Lătărețu a născut prematur un băiețel, Tudor. Aceasta a născut după ce s-a împiedicat de o buturugă la un eveniment la care fusese chemată să cânte. Copilul a murit la odar câteva zile. Astfel, viața artistei a fost presărată cu multe momente frumoase datorită carierei, însă ttragediile i-au marcat pentru totdeauna viața.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net