Legumele care se plantează la începutul lunii august în grădină. O să fii surprins ce se află pe lista grădinarilor cu experiență

August este luna perfectă pentru a planta anumite legume în grădina ta la timp pentru sezonul de vegetație de toamnă.

Legumele care se plantează la începutul lunii august în grădină
Legumele care se plantează la începutul lunii august în grădină

Legumele care se plantează în august

Cele mai bune legume de plantat în august sunt, în general, legumele de sezon rece, cu perioade scurte de timp până la recoltare. Culturile comune plantate în grădina de legume în luna august includ morcovii, spanacul, mazărea, broccoli, ridichile și culturile de acoperire de iarnă. Plantele primesc un avans cu solul cald, temperaturile aerului și zilele lungi de lumină solară înainte de a crește în timpul lunilor mai reci de toamnă.

Citiți mai departe pentru a afla totul despre cele mai bune legume de plantat în grădina dvs. în august!

1. Morcovi

Morcovii pot fi plantați la mijlocul verii, de obicei până la jumătatea lunii august, în majoritatea climatelor temperate. Morcovii plantați în grădina de legume la începutul lunii august sunt adesea dintre cei mai dulci, mai ales dacă se coc în zilele mai răcoroase ale toamnei, scriu cei de la homefortheharvest.com.

Morcovul Hercules este o varietate excelentă pentru plantarea în august. Acest morcov portocaliu de tip Chantenay are o aromă foarte dulce, crescând până la 7 inci lungime în doar 65 de zile. Morcovii Hercules plantați la începutul lunii august vor fi gata de recoltare la jumătatea lunii octombrie.

În timp ce semințele de morcov germinează oarecum imprevizibil, în general, germinarea este posibilă la o gamă largă de temperaturi, între 40°F (4°C) și 95°F (35°C). 

Asigurați-vă că solul este menținut umed până când răsadurile sunt vizibile pentru a încuraja germinarea semințelor mici de morcov. Păstrați patul fără buruieni dacă este posibil și udați profund în mod constant. Un amestec de îngrășământ organic sau compost de casă poate ajuta morcovii să prospere.

Morcovii răriți pot fi recoltați și savurați la începutul toamnei. Culturile ulterioare pot fi crescute la dimensiunea maximă înainte de recoltare. Orice morcov lăsat în pământ după primul îngheț dur poate continua să fie recoltat până la sfârșitul toamnei. Dacă temperaturile indică că pământul va îngheța în curând, acoperiți petecul cu paie curate pentru a izola solul (preveni înghețul) pentru a permite recoltarea continuă până la începutul iernii.

2. Spanacul

Spanacul este cu adevărat o legumă pentru vreme rece – atât de mult încât este foarte greu de recoltat în căldura verii! Spanacul de vară tinde să treacă rapid la sămânță, făcând frunzele rămase mici și amare. Acestea fiind spuse, odată ce adevărata căldură a verii a trecut, spanacul poate prospera în grădina de toamnă.

Sun Angel Spanacul este un soi bun de plantat la începutul lunii august. Plantele Sun Angel sunt rezistente la căldură și produc frunze minunate de culoare verde închis. Acest soi este un tip de spanac „tăiat și revenit” care poate fi recoltat de mai multe ori dacă frunzele sunt tăiate cu grijă (lăsând rădăcinile intacte).

Plantați spanac la începutul până la sfârșitul lunii august, de preferință când temperaturile solului sunt sub 75 ° F (24 ° C). Păstrați solul umed și mențineți temperaturile (și umiditatea) solului consistente pentru a încuraja germinarea. Spanacul poate continua să fie însămânțat în sol aproape până când pământul îngheață!

Plantele de spanac cresc cel mai bine atunci când au acces amplu la apă și la sol bogat în nutrienți. Aceste plante iubitoare de azot pot fi hrănite atunci când răsadurile au mai multe seturi de frunze adevărate. 

3. Fasole

Fasolea poate fi plantată la începutul lunii august pentru o recoltă la mijlocul toamnei. Fasolea este cultură de vreme caldă, care crește bine în solul cald la mijlocul verii. Acestea fiind spuse, fasolea de tip tufiș are tendința de a se coace cel mai repede, făcându-o cea mai bună alegere pentru plantarea în august în climat temperat.

Provider Bush Bean este un soi bun de plantat în august. Aceste plante sunt tolerante la variațiile de temperatură și produc fasole verde minunată de 5 inci. Fasolea plantată la începutul lunii august va ajunge matură la sfârșitul lui septembrie, începutul lunii octombrie.

Plantele de fasole se dezvoltă pe vreme caldă (și pe sol cald) și sunt adesea mai puțin afectate de dăunători atunci când sunt plantate mai târziu în sezonul de creștere. Plantați fasole cu până la 2 luni înainte de data medie a primului îngheț de toamnă în zona dvs. locală. Plantele de fasole nu pot tolera înghețul, așa că adesea nu sunt plantate în august în regiunile cu înghețuri deosebit de timpurii.

Fasolea are nevoie de temperaturi ale solului mai mari de 60°F (15°C) pentru a germina. Ca și alte legume plantate în august, păstrați fasolea nou plantată umedă în sol până când germinează și încolțește.  Este posibil ca plantele de fasole mature să nu înflorească sau să producă fasole la temperaturi susținute ale aerului de peste 90 ° F (32 ° C), dar ar trebui să înflorească și să stabilească păstăile odată ce temperaturile încep să scadă.

4. Broccoli

Broccoli este o altă legumă iubitoare de frig care poate fi plantată în august. Green Magic Broccoli este o varietate excelentă pentru plantarea în august. Acest tip de broccoli este tolerant la căldură și poate fi cultivat mai devreme toamna decât majoritatea soiurilor. Acest broccoli rapid durează doar 55 de zile până la maturitate, ceea ce înseamnă că o plantare la începutul lunii august ar fi gata la finalul lunii septembrie.

Cele mai multe tipuri de broccoli (cum ar fi minunatul Imperial Broccoli) durează mai mult de 70 de zile pentru a se maturiza. În general, plantați semințele de broccoli în grădină cu 10 până la 12 săptămâni înainte de data medie a primului îngheț de toamnă în zona dvs. locală. 

Plantele de broccoli cresc cel mai bine atunci când solul este menținut umed până când răsadurile sunt bine stabilite. De asemenea, acestor plante le place să se hrănească cu compost de casă sau îngrășăminte organice de înaltă calitate.

5. Salată verde

Salata verde este o cultură de bază pentru sezonul rece, care poate fi însămânțată pe tot parcursul lunii august pentru recoltele de toamnă. Este, de asemenea, destul de ușor să crești din semințe (și pachetul de semințe poate fi salvat și însămânțat în mai multe puncte de-a lungul anului). Tipurile de salată verde care sunt „tăiate și revenite” sunt de preferat, deoarece pot fi recoltate de mai multe ori.

Amestecul de salată Baby Leaf este o alegere excelentă pentru salata verde plantată în august. Acest soi cu creștere rapidă are o dată de maturitate de numai 30 de zile, ceea ce înseamnă că o plantare la începutul lunii august este gata pentru prima recoltă la mijlocul lunii septembrie.

Majoritatea grădinarilor pot planta semințe de salată verde oricând în august pentru a se bucura de o recoltă de toamnă. 

Semințele de salată verde sunt un alt tip de semințe mici care tind să germineze oarecum neregulat (mai ales dacă temperaturile sunt fierbinți). Aveți răbdare dacă vremea este caldă și mențineți solul frumos umed până când răsadurile sunt stabilite. Dacă utilizați un îngrășământ organic, aveți grijă să îl aplicați direct pe sol (nu pe frunze).

6. Castraveți

Castraveții sunt o cultură cu creștere rapidă care poate fi însămânțată la începutul lunii august pentru o recoltă de toamnă. Aceste plante iubitoare de căldură nu tolerează înghețul și, de obicei, sunt însămânțate doar pentru o recoltă de toamnă în climatele mai calde.

Green Dragon Burples Castravete este o varietate bună pentru plantarea în august. Acest tip este un producător timpuriu și este, de asemenea, mai rezistent la frig decât majoritatea plantelor de castraveți. Aroma este dulce, iar castraveții au o durată de maturitate de doar 50 de zile. Castraveții Green Dragon plantați la începutul lunii august vor începe să se maturizeze la sfârșitul lunii septembrie.

Castraveții cresc cel mai bine atunci când sunt sprijiniți pe structuri de spalier. Plantele de castraveți au nevoie și de multă umiditate pentru a se dezvolta. Udă-le în mod constant.

7. Varză

Varza este o legumă rezistentă la frig, care este adesea plantată în august. Există destul de puțină variabilitate în timpul până la recoltare între soiuri, așa că puțină planificare a grădinii poate ajuta cu adevărat la culturile de varză plantate de vara. În general, plantele de varză preferă vremea rece și sunt plantate în general la sfârșitul verii, când a trecut cea mai intensă căldură.

Varza de piatră este o alegere bună pentru plantarea în august. Acest hibrid ușor de cultivat are o perioadă scurtă de maturitate de 70 de zile în grădină. De asemenea, are o fereastră lungă de recoltare în grădină. 

Varza este în general plantată în grădină cu transplanturi, dar poate fi însămânțată direct în pământul grădinii. Transplanturile sunt uneori disponibile în centrele de grădină în august, dar asigurați-vă că, căutați varză culinară, deoarece soiurile de varză ornamentală sunt comune în jardinierele de toamnă și în decorul exterior. De asemenea, pot fi hrăniți cu un îngrășământ organic de înaltă calitate pe tot parcursul sezonului de vegetație.

8. Ridichiile

Ridichile sunt o cultură de legume minunată de plantat în grădină pe tot parcursul sezonului de creștere. Sunt, în general, cultura cu cea mai rapidă maturizare din grădină, chiar și mai repede decât salata!

Cherry Belle Radish este o alegere excelentă pentru plantarea în august. Acest soi cu polenizare deschisă are o maturare foarte timpurie, durând doar 20 de zile până la maturitate. Aceste ridichi sunt, de asemenea, destul de mici și tind să aibă o textură frumoasă și fragedă, care nu este deloc lemnoasă.

În general, ridichile pot fi plantate în orice moment al lunii august, dar tind să crească cel mai bine după ce a trecut cea mai intensă căldură de vară. Aceste rădăcini cresc cel mai bine atunci când sunt însămânțate direct în sol afânat, unde au loc să crească.

Ridichile cresc atât de repede încât plantele nu sunt adesea fertilizate. În schimb, pregătiți zona grădinii lucrând cu niște compost de casă înainte de plantare. 

9. Kale

Kale creste foarte bine atunci cand este plantata in august. Această cultură rezistentă la frig este însămânțată la sfârșitul verii/începutul toamnei și va continua să producă frunze până în toamnă și în iarnă. Kale plantată în august este printre cele mai dulci verze ale anului, deoarece frunzele se maturizează pe vreme favorabilă de toamnă mai rece.

Lacinato Kale este un tip drăguț de kale de plantat în august, plantele ajungând la maturitate după 65 de zile. Această legumă dacă este plantată la începutul lunii august va fi gata pentru prima recoltă la începutul lunii octombrie.

10. Conopida

Conopida este o legumă rezistentă, care este însămânțată în general la începutul primăverii și la începutul toamnei. Deși conopida poate părea dificil de crescut, merită să o încercați în timpul plantării în august (mai ales dacă nu ați crescut-o înainte).

Conopida Snow Bowl este o varietate bună de plantat în august pentru o recoltă de toamnă/iarnă. Plantele sunt mai mici decât multe alte soiuri de conopidă, cu capete fragede cântărind aproximativ 1,5 kilograme. Acest soi are un timp deosebit de scurt până la maturitate, de 55 de zile. Transplantele care merg în grădină la mijlocul lunii august ar trebui să fie gata de recoltare la începutul lunii octombrie.

11. Sfecla

Sfecla este o cultură de sezon rece care poate fi plantată la sfârșitul verii pentru o recoltă de toamnă. Alegerea unui soi tolerant la căldură pentru plantare are sens în zonele cu veri fierbinți.

Sfecla roșie închisă Detroit este o varietate minunată de plantat în august. Aceste sfecle sunt tolerante la căldură, tolerante la frig și, în general, ușor de cultivat. Au un timp până la maturitate de 55 de zile, dar pot fi recoltate și ca rădăcini de sfeclă pui. Frunzele sunt delicioase și în salate și gătite în supe.

Sfecla este în general însămânțată direct, dar poate fi transplantată și sub formă de răsaduri în grădină. La fel ca plantele de ridichi, sfecla are nevoie de umiditate constantă în sol. Ele cresc cel mai bine pe vreme rece de toamnă, când solul este umed (dar încă bine drenat, ca un burete stors).

Plantele de sfeclă necesită rărire, iar rădăcinile de sfeclă pui care sunt subțiate sunt uneori suficient de mari pentru a fi savurate în mâncăruri gătite. 

12. Mazăre

Mazărea este o legumă de vreme rece, un răsfăț absolut din grădina de toamnă. Mazărea crește cel mai bine în condiții răcoroase și, în general, este plantată la începutul primăverii sau la începutul toamnei

Sugar Prince Pea este o varietate excelentă pentru plantare în luna august datorită rezistenței lor la mucegaiul praf. Această mazăre englezească delicioasă are o durată de maturitate de 70 de zile. Ele pot fi recoltate devreme ca „mazăre de zăpadă” sau lăsate să se maturizeze complet în mazăre dulce decojită. Sugar Prince Mazărea plantată la mijlocul lunii august va fi gata de recoltare la sfârșitul lunii octombrie.

Mazărea este în general însămânțată direct în pământul grădinii. Mazarea va avea nevoie de spalieri de sprijin pentru a se cățăra pe măsură ce creste. Suporturile nu numai că mențin mazărea de coacere de pe pământ, dar ajută și la creșterea circulației aerului în jurul frunzișului.

Păstrați plantele de mazăre bine udate. Ele cresc cel mai bine cu un sol umed constant. Încercați să udați numai solul de la baza. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net