Ce fructe și legume au cele mai multe pesticide: „De aici diferă şi gustul, calitatea, formele”

Iubim fructele și legumele bio, și ne-am dori poate să le putem lua chiar din propriile grădini. Cu toate acestea, experții în alimentație spun că, din păcate, exact cele care conțin cele mai multe pestidice sunt și cele mai consumate. Care sunt cele mai „stropite" fructe și legume, aflați acum!

Fructele și legumele cu cele mai multe pesticide
Fructele și legumele cu cele mai multe pesticide

Căpșunile au cele mai multe chimicale

Un material Observator dezvăluie că printre cele fructele și legumele pentru care se folosesc cantități covârșitoare de pesticide pentru a le face să crească mai repede și să reziste mai mult, se regăsesc merele, piersicile, ardeii şi, mai nou, afinele.

Cu toate acestea, conform studiile realizate de specialiștii americani în topul celor mai „stropite" alimente se regăsesc pe primul loc căpșunile, urmate de varză, spanac, pere și nectarine. De pe listă nu lipsesc nici strugurii, ardeii, cireșele și fasolea verde. 

Capsuni 2 copy jpg

Așadar, unele dintre cele mai dorite produse, conțin cele mai multe chimicale. Pratic, un om normal ajunge să ingereze chiar și 10 tipuri de pesticide, cel mai folosit fiind imazilul, o substanță care a fost autorizată și la noi, dar care în cantități mari poate afecta grav sănătatea.

legume fructe jpeg

Dragoş Frumosu, un reprezentat al Sindicatului Industriei Alimetare a declarat pentru sursa citată: Noi avem o producţie de legume şi fructe aprilie-octombrie. Restul, jumătate de an, înseamnă numai importuri. Întâlnim picurători cu azot sau alte substanţe la rădăcina plantei care, de fapt, nu-şi ia din pământ necesarul, aşa cum îşi ia din România. De aici diferă şi gustul, calitatea, formele. În momentul în care dai aceeași formă, mărime roşiilor, merelor, este clar că ele sunt tratate." 

fructe si legume

Cum ne ferim de pesticide

Efectele ingerării unei cantități mari de pesticide se reflectă prin dureri de cap, oboseală, greață și în unele cazuri chiar intoxicații. Specialiștii spun că este nevoie să spălăm alimetele de fiecare dată cu apă călduță, lucru ce poate duce la eliminarea în proporție de 80% a pesticidelor. De asemenea, putem folosi apă sau oțet de mere pentru a combate chimicalele. Important de menționat este faptul că printre cele mai puțin stropite alimente se regăsesc avocado, porumbul, ananasul, ceapa, papaya, asparagusul, pepenele galben sau kiwi-ul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net