Locul din Grecia care arată ca planeta Marte. Peisajul îți taie răsuflarea

Ultima actualizare:

În inima regiunii Preveza (Grecia) se află un peisaj de o frumusețe rară - Dealurile Kokkinopilos numite astfel datorită stratului de argilă roșie ce le îmbracă într-o nuanță sângerie. Acest complex de coline atrage turiști din toate colțurile lumii și nu este de mirare având în vedere spectacolul unic pe care îl oferă.

Peisajul „marțian” din Grecia

Acestea se află în apropiere de lacul Ziros, iar înălțimile lor ajung chiar și la 150 de metri, conform site-ului Delalumeadunate.ro. Pe lângă faptul că reprezintă un fenomen geologic neobișnuit, dealurile sunt un punct de interes arheologic excepțional. Cercetătorii afirmă că depresiunile care au sculptat acest peisaj datează încă din epoca preistorică, iar efectele soarelui și capriciile vremii au lăsat urme adânci și imposibil de șters de-a lungul secolelor.

Frumusețea lor aparte se datorează evident nuanței inconfundabile de roșu, oferite de argila ce alcătuiește solul, cât și a oxizilor de fier. Eroziunea provocată de ploi a creat, în timp, formațiuni unice și un peisaj cu adevărat fermecător, în acest loc presărat cu văi adânci străbătute în zonă de o pădure deasă. Cel mai bun momente de vizitat acest peisaj mirific este la amiază, atunci când soarele scoate în evidență acest roșu „marțian”.

Întregul peisaj captivant a descoperit în anul 1962 de către arheologul britanic Eric Higgs, în timpul săpăturilor efectuate în colaborare cu profesorul grec de arheologie, Sotirios Dakaris. Totuși, misterele ascunse ale acestui loc au fost dezvăluite abia în anii 1991 și 1992, odată cu noi serii de săpături realizate de echipa de arheologi americani.

O zonă de poveste

Deși specialiștii susțin că majoritatea descoperirilor din regiunea Kokkinopilos provin din Perioada Paleolitică, numeroase dintre ele sunt legate și de Epoca Bronzului. Printre artefactele uluitoare dezgropate se numără un topor de piatră datând de acum 250.000 de ani, ce poate fi admirat îndeaproape la Muzeul de Arheologie din Ioannina, alături de alte obiecte semnificative ce ne oferă o imagine realistă asupra vieții cotidiene a oamenilor preistorici.

Kokkinopilos este de asemenea străbătut de un apeduct roman impresionant, cu o lungime de 50 de kilometri, o mărturie a măiestriei ingineriei antice. Institutul de Geologie și Cercetare Minieră îl includ pe Kokkinopilos în rândul monumentelor naturale cu o semnificație geologică remarcabilă. Cercetătorii s-au străduit să dezvăluie originea acestor zone cu nuanțe de roșu, răspândite în Grecia, Italia și Spania. Studiile indică faptul că solul roșiatic a ajuns în sudul Mediteranei sub forma unui fin praf, purtat de vânturile puternice din regiunile extinse ale Saharei și Sahelului. 

La Kokkinopilos se poate ajunge pe autostrada Ioannina-Preveza până la satul Agios Georgios și la Apeductul roman Nikopolis din apropiere. Prețurile cazărilor în zonă în această lună pot varia între 116 și pot ajunge chiar la peste 2.000 pe noapte. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net