Locul din România care i-a cucerit pe turiștii din toate colțurile lumii. Sunt fascinați de frumusețea sa arhitecturală și impresionați de istoria bogată

Ultima actualizare:

În topul celor mai frumoase regiuni din țara noastră se află un oraș neașteptat de spectaculos. Imediat ce intri în el, nu are cum să nu te frapeze frumusețea și eleganța clădirilor și a obiectivelor turistice. Este cetatea în care nu te plictisești nicicum, chiar dacă o iei la pași mărunți. Este vorba despre Sighișoara.

Sighișoara, un oraș cunoscut pentru frumusețea sa arhitecturală și istorică Foto: Facebook
Sighișoara, un oraș cunoscut pentru frumusețea sa arhitecturală și istorică Foto: Facebook

Sighișoara, unul dintre cele mai populare orașe 

Sighișoara este, de fapt, unul dintre cele mai populare orașe din România din punct de vedere turistic. Este un oraș cunoscut pentru frumusețea sa arhitecturală și istorică. Orașul este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și atrage, anual, numeroși turiști.

Dincolo de zidurile Sighișoarei se ascunde o lume mirifică, diferită de cea cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Odată ce treci de porțile cetății, ai senzația că intri într-un univers medieval, care încă își conservă atmosfera și tematica vremurilor de odată. Prezența regilor, prințeselor, a cavalerilor și bufonilor încă poate fi resimțită aici.

 Este locul superb din țara noastră pe care mulți conaționali îl subestimează. Cetatea este așezată ca o comoară ascunsă în inima Transilvaniei, la 120 de km de Brașov și 55 km de Târgul-Mureș.

Sighișoara, printre puținele orașe medievale care există în lume

Cetatea a căpătat și denumirea de „Perla Medievală a României”. Cu toate că este un oraș mic, este bine conservat și populat. Orice turist pasionat de istorie are parte aici de o prezentare aparte a lumii medievale.

Situată pe Dealul Cetății, Sighișoara ascunde mai bine de 150 de case locuite. Majoritatea dintre acestea au o vechime de peste 300 de ani și sunt așezate pe un plan caracteristic orașelor germane din Evul Mediu. Printre locuințele românilor din această regiune se ascund pasaje secrete și un turn de ceas care pare să te întoarcă în trecut de fiecare dată când îl privești.

Ce poți să vizitezi în Sighișoara

Printre obiectivele turistice pe care le poți vizita în Sighișoara se numără și casa în care a locuit Vlad Țepeș sau „Vlad Dracul”, așa cum a fost supranumit domnitorul Țării Românești în popor. Dincolo de frumusețea colinelor, a locuințelor compacte adunate în jurul turnului care încântă prin bun gust și frumusețe, se pot vizita mai multe locații.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net