Locul din România unde ultimul divorț a fost acum 300 de ani. Întreaga lume a rămas uimită

Deja știm cu toții că nu toate poveștile de dragoste au un final fericit. Câteodată, acea scânteie, care părea atât de puternică la începutul relației, ajunge să se stingă, iar dacă am făcut deja pasul și ne-am căsătorit cu partenerul nostru, asta nu înseamnă decât un singur lucru: divorț. Este un scenariu comun, de-a lungul întregii țări. Cu excepția unui singur sat! Aici nu a mai fost înregistrat niciun divorț de 300 de ani!

Deja fiecare dintre noi știe că indiferent cât de puternică părea o poveste de dragoste la început, asta nu garantează și un final fericit! Nu de puține ori, acea scânteie atât de puternică, care ne-a adus împreună, se stinge, iar noi și partenerul nostru pornim pe drumuri diferite. Desigur, în cazurile în care apucasem deja să facem pasul cel mare și să spunem „da” unei cereri de căsătorie, asta înseamnă un singur lucru: divorț. Însă, acest scenariu atât de comun de-a lungul țării, are și o excepție! Un singur sat din România, unde nu a mai existat niciun divorț de 300 de ani!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Fanatik, satul Biertan, din județul Sibiu, este locul unde a avut loc această minune! Ba mai mult, o echipă de jurnaliști de la BBC a venit în zonă, pentru a afla mai multe despre acest subiect! Consemnat prima oară în anul 1124, în acest sat mai trăiesc astăzi doar 2.000 de oameni, iar așezarea a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Iar motivul pentru care nu a mai existat niciun divorț în acest sat idilic este unul incredibil!

Biertan, satul unde nimeni nu a divorțat de 300 de ani

Conform sursei, o tradiție începută fix acum 300 de ani în acest sat spune că orice familie care vrea să divorțeze trebuie, întâi, să meargă la preotul din sat și să fie închisă vreme de 6 săptămâni într-o „carceră”! Această cameră conținea doar o pătură și o pernă, un pat extrem de mic, o masă și un scaun. „Închisoarea maritală” a avut exact scopul dorit de către autoritățile vremii, deoarece cuplurile ieșeau de acolo fără a mai dori să divorțeze.

Potrivit preotului actual din sat, Ulf Ziegler, chiar și azi îl mai caută cupluri care doresc să treacă prin procedeul inedit, pentru a-și repara relația.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net