Alimentele pe care lumea le evită, deși sunt foarte benefice pentru sănătate

Carbohidrații nu au o reputație tocmai bună, fiind asociați de majoritatea oamenilor cu diverse probleme de sănătate. Fie că vorbim despre creșterea în greutate, diabet de tip 2, sau o mulțime de alte asemenea efecte negative, carbohidrații sunt considerați una dintre cauzele pentru care aceste probleme apar. Însă, asta nu înseamnă că nu există și opțiuni de alimente sănătoase, bogate în asemenea nutrienți!

Bananele sunt extrem de populare în România
Bananele sunt extrem de populare în România

Deja tot mai multe avertismente în privința dietei vorbesc despre efectul negativ al carbohidraților pentru organismul nostru. Efectele acestora pot fi unele serioase, pornind de la simpla creștere în greutate și ajungând până la diabet de tip 2. Și da, deși aceste alimente ne pot aduce probleme de sănătate, dacă devin predominante în dieta noastră, asta nu înseamnă că nu există și opțiuni benefice de care putem profita!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, chiar dacă o dietă săracă în carbohidrați poate fi benefică pentru sănătatea noastră, asta nu înseamnă că trebuie să excludem complet alimentele bogate în asemenea nutrienți!

Alimentele bogate în carbohidrați pe care le putem consuma

Bananele

Puțini dintre noi pot spune că evită, în mod intenționat, bananele. Acest fruct este o alegere foarte populară printre români, iar deși o simplă banană conține aroximativ 31 de grame de carbohidrați, acest fruct are și o mulțime de vitamine, cât și un conținut ridicat de potasiu.

Quinoa

Această sămânță este foarte bogată în nutrienți, fiind o sursă perfectă de fibre și proteine. De asemenea, quinoa mai conține și o mulțime de minerale, ea fiind o alternativă perfectă pentru grâu.

Ovăz

Ovăzul este o cereală care conține o concentrație ridicată de proteine. Atât bolile de inimă, cât și nivelul colesterolului din corpul nostru, pot fi gestionate mult mai bine prin consumul de ovăz.

Hrișcă

Această pseudocereală conține foarte multe proteine și fibre. Pe lângă acestea, putem beneficia și de un plus de minerale și antioxidanți atunci când consumăm hrișcă. Potrivit unor studii, ea ar fi de ajutor și la gestionarea nivelului glicemiei.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net