Somonul, sănătate curată! De ce trebuie să-l consumi chiar de azi

Peștele este printre cele mai sănătoase alimente pe care le putem introduce în dieta noastră, mai ales somonul! Puține alte tipuri de carne se pot compara cu acesta, indiferent dacă ar fi vorba de animale marine, sau terestre. De ce? Ei bine, este o sursă de proteine, vitamine, iar beneficiile pentru sănătate ale somonului sunt impresionante! Află alături de Click! cât de important este ca acest pește să intre cât mai mult în dieta ta!

Somonul este cel mai sănătos pește, conform experților / foto: Shutterstock
Somonul este cel mai sănătos pește, conform experților / foto: Shutterstock

Multe diete pe care le putem consulta pe Internet, sau care ne pot fi recomandate direct de către medici nutriționiști, vor conține pește. Este recomandat de specialiști ca cel puțin de 2 ori pe săptămână să aveți pe masă carne de pește, datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate pe care le are. Însă, chiar și în această situație, există unele opțiuni care rămân, pur și simplu, superioare. Iar în acest caz, este vorba despre somon! Acesta poate fi numit „regele” nutrițional, când vine vorba de pește, iar în continuare veți afla de ce este lăudat de fiecare expert în sănătate!

În primul rând, are un conținut de grăsime extrem de scăzut, iar o porție de somon poate oferi organismului nostru toate proteinele de care are nevoie într-o zi. De asemenea, el conține un nivel ridicat de vitamine B12, care va fi de ajutor diverselor celule din sângele vostru și va preveni starea de anemie! Mai mult, somonul este bogat în grăsimi omega-3, care vor menține sănătatea sistemului vascular, dar pot fi de ajutor și împotriva unor tipuri de cancer, a demenței, cât și a Alzheimer-ului.

Somonul, extrem de bogat în potasiu și seleniu

Pe lângă mulțimea de beneficii deja discutate, somonul conține și potasiu, aproximativ 13% din doza necesară zilnic. Acest element este extrem de benefic inimii voastre, scăzând tensiunea arterială, cât și riscul de accident vascular. De asemenea, el vă va ajuta corpul să nu mai rețină apă în exces! Iar, în ce privește seleniul, el vă va susține sistemul imunitar, dar poate și scădea riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

În final, pe lângă aceste avantaje incredibile de sănătate, somonul mai are un as în mânecă (sau, în înotătoare, mai bine zis!): este delicios! Față de alte opțiuni benefice pentru organism, care, trebuie să recunoaștem, nu sunt deloc apetisante, sau doar nu ne plac nouă, acest pește are un gust atât de bun, încât poate deveni un aliment favorit pentru oricine!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net