Locul fascinant din Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Mulți nu știu de existența lui: „E splendid”

Foarte mulți oameni călătoresc cu avionul, însă puțini știu că există și locuri ascunse în aeroport. De exemplu, în București, Aeroportul Internațional „Henri Coandă” ascunde un loc care a uimit pe toată lumea.

Aeroportul Henri Coandă ascunde un loc incredibil
Aeroportul Henri Coandă ascunde un loc incredibil

Capela ortodoxă din Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București

Aeroportul „Henri Coandă” din București este un loc tranzitat de o mulțime de turiști. Cu toate acestea nu mulți sunt cei care știu că aici exista o capelă ortodoxă, numită „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”. Locul a fost descoperit de mai mulți internauți, care au publicat câteva filmulețe pe TikTok. Clipurile au devenit virale și au stârnit o mulțime de reacții.

„Doamne ce loc frumos! Nu știam de el”  / „Nu știam, eu am văzut doar cazinoul”/ „Nu am văzut locul ăsta niciodată, e splendid” / „Un loc liniștitor...o să mă rog acolo”/ „Am trecut pe acolo împreună cu soția mea și ne-am rugat, e de vis”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților, pe TikTok.

De precizat este faptul că această capelă se găsește în zona Terminalul „Plecări” la etajul 1. Sântul Prooroc Ilie, al cărei nume îl poartă, este ocrotitorul aviației române, dar și al călătorilor. Mai mult, capela din „Henri Coandă” este unica dintr-un aeroport din sud-estul Europei.

„Mulți o numesc oază de liniște”

Preotul care slujește la această capelă încă din anul 2017 se numește Costel Dinu. Acesta a mărturisit că acest loc este unul retras, în care oamenii mai trec uneori pentru a se ruga.

„Până în luna septembrie 2015, am slujit ca diacon în Parohia Otopenii de Jos. Din câte cunosc eu, în țară mai există o capelă asemănătoare în aeroportul din Cluj-Napoca. În lume, din informațiile mele, funcționează capele pe aeroporturi, în care se fac doar rugăciuni multiconfesionale. Conform Asociaţiei Internaţionale a Capelanilor Aviaţiei Civile, în prezent ar exista aproximativ 150 de capele de aeroport în întreaga lume, dintre care cel puţin 40 în SUA.

Având în vedere că aeroportul este un spațiu internaţional, în acest loc se întâlnesc toate religiile pământului. Cei care cunosc capela noastră ortodoxă sunt fascinați de ea. Mulți o numesc o «oază de liniște»”, a declarat preotul pentru Ziarul Lumina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net