Haos pe aeroportul Henri Coad─â. ÔÇŁF─â, Doamne, o minune s─â ├«mi zboare avionul!ÔÇŁ

Aglomera╚Ťie, nervi, probleme. Peste tot oameni dormind, ├«n cele mai ciudate pozi╚Ťii ╚Öi locuri. La r─âstimpuri, se aud urlete, vocifer─âri ╚Öi lament─âri. A╚Öa a fost s├ómb─ât─â ╚Öi duminic─â atmosfera ├«n aeroportul Henri Coand─â Otopeni, cuprins ╚Öi el din plin de haosul care a paralizat traficul aerian ├«n toat─â lumea.┬á

image
Aglomera╚Ťia de pe Aeroportul ÔÇŁHenri Coand─âÔÇŁ foto: Sever Gheorghe

├Änt├ói a fost ├«n SUA, apoi Marea Britanie, apoi Spania, Portugalia, Iltalia, Fran╚Ťa ╚Öi acum a ajuns ╚Öi ├«n Rom├ónia. ÔÇŁL─âsa╚Ťi voi ce intra╚Ťi aici orice speran╚Ť─âÔÇŁ, ar trebui s─â scrie ├«n aceste zile pe aeroporturile din ├«ntreaga lume iar oamenii o simt pe pielea ╚Öi pe nervii lor. Zborurile nu mai pleac─â c├ónd trebuie, sunt deviate pe aeroporturi cu nume ciudate, curse dispar de la o or─â la alt─â, c─âl─âtorii dau bani pe bilete care a doua zi nu valoreaz─â nimic.

Ce se ├«nt├ómpl─â? Reprezentan╚Ťii companiilor de turism din ├«ntreaga lume sus╚Ťin c─â vina este ├«mp─âr╚Ťit─â ├«ntre aeroporturi ╚Öi companiile aviatice. Cert e c─â haosul are la baz─â dou─â explica╚Ťii: fie nu exist─â personal suficient pentru a putea opera zborurile, fie nu sunt suficiente aeronave fa╚Ť─â de cerere.

Cite┼čte ┼či:┬áAdio, bilete ieftine de avion! ╚śeful Ryanair, Michael O'Leary, preg─âtit pentru scumpiri

Plecarea la timp a avioanelor seam─ân─â de multe ori cu o loterie

Cea mai mare poart─â aerian─â a Rom├óniei, aeroportul Henri Coand─â-Otopeni a fost ╚Öi el prins ├«n acest v├órtej al neputin╚Ťei. Doar s├ómb─ât─â p├ón─â la ora 18.30, au fost anulate patru zboruri, iar pasagerii pentru alte cinci curse au fost anun╚Ťa╚Ťi c─â avioanele lor nu se ╚Ötie c├ónd vor pleca. Duminic─â situa╚Ťia se mai calmase, dar oamenii st─âteau cu frica ├«n s├ón, uit├óndu-se plini de spaim─â c─âtre panourile care afi╚Öau plec─ârile. Reporterii Click! au vizitat imensa cl─âdire ╚Öi au descoperit c─â ├«n toate col╚Ťurile aeroportului Otopeni d─âdeai de c─âl─âtori ├«ngrijora╚Ťi.

Pe un scaun din Terminalul Plec─âri al mo╚Ť─âie Maria Antoci. Se treze╚Öte din c├ónd ├«n c├ónd se uit─â atent─â ├«n jur, capul ├«i face ca un radar, ciule╚Öte urechile, apoi se culc─â la loc.

image
Oamenii a┼čteapt─â s─â vad─â dac─â zborurile le vor pleca sau nu foto: Sever Gheorghe

ÔÇŁSunt din Chi╚Öin─âu, trebuia s─â fiu la Bologna, dar ├«n schimb sunt pe Otopeni, mai s─ârac─â, ├«nfometat─â, ├«nsetat─â ╚Öi ├«n voia DomnuluiÔÇŁ, ne spune femeia de 58 de ani tr─âg├ónd mai aproape de ea bagajele. ÔÇŁCursa nu a mai decolat de pe aeroportul din Chi╚Öin─âu. Ni s-a spus c─â nu mai sunt avioane, nu mai sunt echipaje, nu mai este nimic. Asta se ├«nt├ómpla vineri. Am fost lua╚Ťi cu un autobuz ╚Öi adu╚Öi la Bucure╚Öti, l─âsa╚Ťi aici, pe Otopeni. Asta se ├«nt├ómpla s├ómb─ât─â. Acum, suntem duminic─â, eu sunt tot pe scaun, mai s─ârac─â cu 100 de euro c─â mi-a fost preschimbat biletul cu unul mai scump, dar acum am ceva ├«n plus: speran╚Ťe c─â azi ajung la Bologna. F─â Doamne o minune s─â ├«mi zboare avionulÔÇŁ, ├«╚Öi face curaj moldoveanca.

├Än cap─âtul cel─âlalt al terminalului, tot pe un scaun d─âm de Elena Cristescu, 71 de ani. Merge tot spre Italia, la Pescara ╚Öi are emo╚Ťii acum dup─â ce a aflat ce au p─â╚Ťit al╚Ťii pe aeroporturi. ÔÇŁEu m─â duc s─â m─â operez, am fixate ziua ╚Öi ora, toate sunt calculate. Sper s─â nu mi se ├«nt├ómple tocmai mie necazul cu pas─ârea de fier, s─â aibe vreun bete╚Öug sau altcevaÔÇŁ, poveste╚Öte pensionara.

ANPC va controla companiile aviatice

Autoritatea Na╚Ťional─â pentru Protec╚Ťia Consumatorilor (ANPC) anun╚Ť─â c─â de luni, 4 iulie ├«ncepe s─â controleze activitatea companiilor aeriene ╚Öi a aeroporturilor din Rom├ónia. ├Änceputul va fi f─âcut cu dou─â companii aeriene low-cost, dup─â un num─âr record de sesiz─âri din partea c─âl─âtorilor. Doar ├«n ultimele dou─â luni au fost primite peste 600 de sesiz─âri. Turi┼čtii pot solicita desp─âgubiri p├ón─â la 600 de euro pentru un zbor anulat.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
Alexandru Arsinel batran
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
GettyImages 1338148296 jpg
image
image
image
image
Lacul Morii jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg
7 act 1 2col trotineta jpeg
Sake, b─âutura din haiku jpeg