Locul în care poți vorbi cu morții. Se află în Grecia, atrage o mulțime de turiști și i-a uimit chiar și pe arheologi!

Dacă sunteți în vacanță în Grecia și ați rămas fără obiective de vizitat, Click! vă recomandă Nekromanteion, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia antică. Este o experiență pur și simplu fascinantă.

Aici, cei care vor să comunice cu morții o pot face / foto: wikipedia
Aici, cei care vor să comunice cu morții o pot face / foto: wikipedia

Nekromanteionul din Preveza, Grecia, este un sit arheologic care este mai cunoscut mai bine sub numele de “Oracolul morților”. Este considerat a fi unul dintre cele mai vechi și mai importante centre de comunicare cu lumea morților din lumea antică, scrie site-ul delalumeadunate.ro.

Așa cum se precizează în celebra mitologie grecească, acest loc este considerat poarta spre lumea subterană și locul în care sufletele celor morți puteau fi invocate. Ea asociat cu Hades, zeul lumii de dincolo, și se credea că preoții de la Nekromanteion aveau puterea de a comunica cu spiritele celor morți și de a prezice viitorul.

Nekromanteion, casa celor care cautau sfaturile celor morți

Aici se practicau diverse ritualuri de cei care căutau informații sau sfaturi de la morți. Pentru asta, trebuiau să se supună unor proceduri normale pentru acea vreme.

Așa că, după o ceremonie de purificare și sacrificarea oilor, credincioșii coborau printr-o serie de coridoare sinuoase, lăsând ofrande în timp ce treceau prin mai multe porți de fier.

Urmau rituale vocale despre care spunea că vor chema spiritele. Apoi, preoții interpretau semnele și mesajele primite de la lumea de dincolo pentru a oferi răspunsuri.

Nekromanteionul din Grecia a fost descoperit și excavat în anii 1950 și 1960 de către arheologul grec Sotirios Dakaris. Ruinele sitului au dezvăluit o serie de structuri, inclusiv temple și săli de ceremonii, precum și un sistem de tunele subterane asociate cu cultul morților.

Oracolul morților

Acheron apare menționat în numeroase surse antice, începând cu secolul al VIII-lea î. Hr. în ”Odiseea” lui Homer: în cântul X Circe îl sfătuiește pe Ulise (Odiseu) să coboare în infern pentru a-l căuta pe profetul orb Tiresias, care îi va arăta drumul înapoi către Ithaca. Circe îi descrie locul unde trebuiau îndeplinite ritualurile și aduse ofrandele pentru a putea coborî în Infern (vezi mottoul reviewului).

Ulterior, Acheron și Templul lui Hades și al Persefonei, cei doi zei stăpâni ai lumii morților, apar și în operele istoricilor Herodot, Tucidide și Lucian din Samosata, în dialogul ”Fedon” al lui Platon, piesele lui Aristofan și Euripide, în ”Eneida” lui Vergiliu sau ”Infernul” lui Dante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net