Locul magic de pe Pământ unde toți locuitorii au ochii albaștri. Care este explicația acestui fenomen unic

Știai că există un loc unde toți oamenii au ochii albaștri? Culoarea lor specială a atras atenția tuturor, în special, pe cea a fotografilor, însă, explicația pentru aceste fenomen ține, de fapt, de o afecțiune genetică. Mai exact, este vorba despre sindromul Waardenburg, care poate provoca schimbarea culorii ochilor într-un albastru intens, electric, extrem de rar.

Tribul cu cei mai frumoși ochi / foto: Pixabay
Tribul cu cei mai frumoși ochi / foto: Pixabay

Toți membrii unui trib indigen de pe insula Buton, Indonezia, au ochi albaștrii. De fapt, deși culoarea a atras atenția tuturor, în special, pe cea a fotografilor, membrii tribului suferă de Sindromul Waardenburg, o mutație genetică ereditară care afectează 1 din 42.000 de persoane.

Această afecțiune, numită după oftalmologul care a studiat-o ani la rând, Petrus Johannes Waardenburg, poate duce la pierderea auzului, dar provoacă, de asemenea, o culoare albastră electrică extrem de rară în ochii celor care suferă de aceast sindrom, potrivit tabloidului britanic Daily Mail.

Membrii tribului suferă de sindromul Waardenburg

Pe Insula Buton nu este persoană care să nu aibă ochii albaștri sau un ochi albastru și unul negru sau căprui. De asemenea, cei care care aud de acești locuitori știu că ochii lor au o culoare deosebită. Tribul a atras și atenția fotografilor care, de-a lungul timpului, au capturat imagini impresionante cu ochii lor.

Korchnoi Pasaribu, un geolog pasionat de fotografie originar din insula indoneziană Java, a reușit, în urmă cu ceva timp, să surprindă privirile hipnotizante ale indigenilor din Buton și a publicat imaginile pe Instagram.

„Am fost foarte fericit că în sfârșit i-am pozat”

„Știam de ei din 2019, dar abia pe 17 septembrie 2020 am mers ca să-i fotografiez. Am fost foarte fericit că în sfârșit i-am pozat”, a declarat el.

Bineînțeles, imaginile publicate au stârnit un interes deosebit în mediul online și au fost preluate de publicații din toată lumea. Buton este una dintre cele mai mari insule ale țării, cu o populație puțin mai mică de 450.000 de oameni, dintre care cei mai mulți trăiesc în triburi mici, izolate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net