Locul secret din România! Puțină lume știe de el, deși este printre cele mai frumoase din țară

Ultima actualizare:

Există o șosea în România foarte spectaculoasă, foarte puțin cunoscută publicului larg deși o putem compara fară niciu fel de probleme cu celebrul Transfăgărășan.

Locul secret din România! Puțină lume știe de el
Locul secret din România! Puțină lume știe de el

Chiar dacă nu este așa celebră, ea impresionează prin frumusețea ei unică. Cei care ajung aici sunt fermecați de peisaj! Este vorba despre drumul care duce la un sat uitat de lume, cu numai 14 locuitori.

Șoseaua „secretă” are aproape 8 kilometri și este acoperită toată de asfalt. Pe numele ei, Trans-Salina, șoseaua își are originea în prezența masivului de sare din Ocnișoara, pe lângă care trece. Modernizarea acestui drum nu a fost o sarcină ușoară – a costat 8 milioane de lei și a fost realizată de Societatea Drumuri și Poduri Locale Alba.

Drumul ajunge într-un loc magnific, în satul Ocnișoara, unde mai trăiesc doar 14 locuitori. De asemenea, el face legătură cu Overdem, un alt sat unde mai locuiesc doar 35 de oameni.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unor drumuri ascunse din România, această șosea vă va impresiona cu siguranță. Deși este asfaltat, drumul cere o mașina 4&4, mai ales dacă plouă. Are curbe strânse, urcări și coborâri abrupte, trecând prin păduri de molid și fânețe. Peisajele sunt de o frumusețe rar întâlnită – de la văi cu pâraie cristaline la crestele muntoase acoperite de zăpadă.

Șoseaua secretă pe care nu o știe nimeni

Înainte ca șoseaua să fie construită, oamenii care locuiesc aici au suferit mult din cauza izolării. În ultimii 20 de ani, numărul locuitorilor s-a redus semnificativ, în mare parte datorită problemei accesibilității. În timpul iernii sau a zilelor ploioase, drumul de pământ devenea complet impracticabil, așa că oamenii nu mai puteau ieși din sat.

„Șoseaua dintre nori”, așa cum a fost botezată la inaugurarea ei din 1974, ar fi trebuit să poarte numele lui Nicolae Ceaușescu. Dar, fostul dictator nu a dorit asta. Drumul, cu toată complexitatea și dificultatea construcției sale pe un teren deluros și în pantă, nu a adus mult așteptata schimbare pentru localnici.

Dacă vrei să vizitezi Ocnișoara, trebuie să pleci din Aiud, județul Alba, pe DN1, și să continui pe drumul județean 107E, prin comuna Lopadea Nouă, până la Ciuguzel. Este un drum dificil, dar peisajele spectaculoase pe care le vei descoperi în călătoria ta te vor face să vrei să revii.

Priveliștea îți taie respirația

Investiția a costat 8 milioane de lei / FOTO: Marian Cătălin Indreiu
Investiția a costat 8 milioane de lei / FOTO: Marian Cătălin Indreiu

Pe lângă casele vechi, cu acoperișuri de țiglă, puteți vedea livezi de pomi fructiferi și grădini de flori. Cei 14 locuitori sunt oameni primitori, care păstrează cu sfințenie tradițiile și obiceiurile zonei.

„Acum 100 de ani Ocnişoara era comună şi totaliza aproximativ 500 de locuitori. Din cauza accesului, satul s-a depopulat ajungând astăzi la 14 locuitori. Realizăm această investiţie pentru a încheia reţeaua de drumuri comunale a comunei Lopadea Nouă şi a facilita locuitorilor comunei accesul către câmpul de sare pe care vom demara ulterior investiţii de amenajare a unei mici locaţii de agrement”, spune primarul Marian Cătălin Indreiu, citat de Ziare.com.

Deși în sat au rămas doar 14 locuitori, satul Ocnișoara are un potențial turistic imens, datorită peisajului natural impresionant și a câmpului de sare unic.

Prin urmare, implementarea unei infrastructuri adecvate ar putea atrage numeroși turiști, sporind atât popularitatea satului, cât și veniturile generate de turism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net