Locul unde nu este bine să pui termostatul. Îți crește factura la curent
Multora dintre noi ni se poate părea un detaliu complet banal, însă, este ceva ce poate avea consecințe foarte costisitoare. Este vorba despre locul în care trebuie pus termostatul! Dacă nu suntem atenți, putem ajunge să plătim facturi mult mai mari, din cauza acestuia.

Locația termostatului în casă poate părea a fi un detaliu destul de banal, lipsit complet de orice fel de consecințe. Însă, poate în mod surprinzător, el este mult mai important decât am crede! Dacă amplasăm termostatul în anumite locuri din casă, este posibil să ne confruntăm cu facturi mai mari la căldură, la final de lună!
Practic, potrivit The Spruce, este foarte important să nu amplasăm termostatul pe un perete interior care se află în lumina directă a soarelui! Iar motivul pentru care această locație trebuie evitată este faptul că, din cauza luminii solare, termostatul poate să afișeze o citire inexactă a temperaturii.
Locul din casă unde nu trebuie să amplasăm termostatul
Dacă termostatul nostru se află într-o zonă neutră a casei, care nu se află în lumina directă a soarelui, acesta va fi mult mai precis. Iar, în consecință, vom ști cu exactitate ce temperatură avem în casă, iar, dacă este cazul, vom putea regla centrala mult mai bine.
Desigur, locația termostatului nu este singurul detaliu important pe care trebuie să îl cunoaștem! Specialiștii ne recomandă anumite temperaturi precise, care vor fi perfecte pentru a ne simți confortabil și pentru a nu plăti prea mult la final de lună.
Ce temperatură trebuie să avem în casă
De exemplu, pe timp de zi, cel mai bine ar fi să avem o temperatură de 20 de grade Celsius, în interiorul casei. Iar atunci când nu suntem acasă, sau chiar și pe timp de noapte, această valoare poate coborî la 17, sau 19 grade.
În general, temperatura minimă pe care o putem avea în casă este de 17 grade, în cazul unei familii obișnuite. Aceasta nu ne va provoca probleme de sănătate și ne va permite să ne simțim confortabil. Însă, în cazul familiilor cu bătrâni, sau copii mici, valoarea minimă trebuie să fie de 21 de grade.