Mai mulți români au rămas și cu masinile distruse și fără bani după ce au aplicat la Programul Rabla. Cum s-a ajuns în această situație
Un vis devenit coșmar pentru locuitorii din Târgu Frumos, care au rămas nu doar cu mașinile distruse, ci și cu buzunarele mai subțiri, după ce au aplicat la Programul Rabla Local. Cum s-a ajuns într-o situație atât de neplăcută?
Promisiuni frânte: mașini casate, buzunare goale
În urma participării la Programul Rabla pentru casarea mașinilor, 16 persoane din Târgu Frumos au fost afectate financiar, după ce au constatat că autoturismele lor nu corespundeau criteriilor de poluare acceptate în cadrul programului. Acest coșmar a început după ce au casat mașinile, iar beneficiile promise de Rabla Local nu s-au materializat.
Ionuț Apetrei, unul dintre afectați, a povestit că, deși au urmat cu strictețe procedurile anunțate de primărie, au primit ulterior notificări că nu se califică pentru beneficiile programului. Ba mai mult, susține că au fost încurajați să își ducă autoturismele la casare de către funcționarii primăriei.
Încurajări eronate: distrugeri și pierderi financiare
„Suntem 16 persoane în această speță. Am pierdut mașinile, le-am casat și au rămas și casate, și cu prejudiciul. A fost publicat, pe pagina de Facebook a primăriei, Programul Rabla Local, unde se specifica faptul că trebuie aduse copii după buletin, copii după cartea de identitate a mașinii și copii după certificat. Majoritatea, de exemplu, eu, pe data de 8 octombrie, am depus, până pe data de 30 octombrie nu s-a întâmplat nimic. Pe 30 octombrie am primit mail că avem 30 de zile la dispoziție să ducem mașina spre casare, să luam certificatul de distrugere și certificat de radiere pe care ni-l va elibera Poliția Rutieră", a declarat Ionuț Apetrei.
Neglijența primăriei. Lipsa verificărilor și asumarea culpei
Desigur, oamenii s-au bazat pe veridicitatea informațiilor primite de la primărie, însă situația a luat o întorsătură nefericită. "Cei de la primărie dau vina pe noi, noi ne-am bazat pe ce au spus ei. Am făcut ce au scris pe e-mail și ne-am trezit cu prejudiciul. Cei de la primărie nu își asumă nimic, că ei ne-au dat mail-ul și am semnat documente acolo", a subliniat Ion Vartic, un alt târgufrumoșean afectat de această situație.
În urma acestor neajunsuri, 16 persoane sunt acum hotărâte să angajeze un avocat pentru a recupera pagubele suferite. Se pare că lipsa verificărilor riguroase și comunicarea neclară au dus la distrugeri financiare și sentimentul amăgirii pentru acești participanți la Programul Rabla Local din Târgu Frumos.