Cum a ajuns Nelu Bălan milionar în SUA? Povestea din spatele succesului său

Ultima actualizare:

Nelu Bălan, unul dintre cei mai cunoscuți și bogați români din SUA, cel care a fondat unul dintre cele mai renumite restaurante de lux din New York, a murit la vârsta de 64 de ani. Anunțul morții lui Nelu Bălan a fost făcut pe pagina de Facebook de către fostul manechin Nelly Năstase. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, în SUA.

Milionarul român Nelu Bălan a murit. Foto: Page Six.
Milionarul român Nelu Bălan a murit. Foto: Page Six.

Milionarul român Nelu Bălan a murit

Regele pastelor, Nelu Bălan, de la faimosul restaurant Madison Avenue, a murit la vârsta de 64 de ani, marți după-amiază, la spitalul New York-Presbyterian, a confirmat fiica sa, Lucy, pentru Page Six. „Am fost alături de el”, a spus Lucy, fiica milionarului român.

Fiica acestuia a mai povestit faptul că, tatăl său a suferit o intervenție chirurgicală cu succes în urmă cu mai puțin de doi ani pentru a îndepărta o tumoare pe creier, iar acum era în spital de aproape o lună pentru a se recupera după un accident de schi.

Ce a făcut milionarul în ultimii ani de viață

În ultimii ani, Bălan și-a petrecut timpul călătorind în jurul lumii, inclusiv locuind la Roma timp de un an alături de iubita lui, Prințesa Rita von Boncompagni Ludovisi. „Ea a fost o mare parte din viața lui. Scriau cărți împreună, făceau artă și el gătea în vilă cu ea. Au avut o relație foarte specială”, a spus Lucy.

Fiica lui Balan a confirmat că unul dintre obiectivele sale a fost să recupereze restaurantul din Upper East Side care l-a făcut celebru cu preparate din paste la prețuri fantastice și care avea o clientelă celebră ce-l include pe Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger și Sarah Jessica Parker. În plus, Beyoncé și Jay-Z și-au sărbătorit a doua aniversare de nuntă la restaurant în 2010.

Cum a pierdut restaurantul

În 2015, Bălan a fost forțat să se despartă de restaurant după 25 de ani din cauza separării de partenerul de afaceri Thomas Makkos.

Makkos, care a preluat restaurantul, a spus că el și Balan „au păstrat legătura” în ciuda „divorțului" lor. „Nu aș fi unde sunt astăzi fără Nello. A ridicat Madison Avenue. Există Empire State Building, Statuia Libertății și acolo e Nello”, a declarat acesta.

Cum a ajuns Bălan Milionar în SUA

Makkos l-a descris pe Bălan drept un „magician al serviciului” care le-ar putea oferi clienților lor de top „cele mai bune servicii, cele mai bune mese și să-i facă să cheltuiască zeci de mii de dolariEl a știut să creeze un mare buzz. N-am mai văzut asta până acum în viața mea”, a spus el.

Lucy vrea să mențină în viață magia tatălui ei, încercând să recupereze restaurantul Madison Avenue. E a declarat: „Voi continua moștenirea lui. Voi prelua restaurantul și voi face să se întâmple din nou. Am fost fanul lui numărul unu.

Lucy, plină de lacrimi, a povestit că ultimele cuvinte ale tatălui său către ea au fost: <Te iubesc Lucy. Tu ești șeful. Nu uita niciodată de unde vii>. „A spus asta toată viața, mă iubește pe mine, pe toată familia mea, pe sora mea, pe fratele meu, pe cealaltă soră a mea, pe copiii mei”.

În 2009, Joan Jedell l-a intervievat pe Bălan pentru revista Hampton Sheet și l-a întrebat: „Când ajungi la porțile perlate, ce vrei să-ți spună Dumnezeu?” Bălan a răspuns: „Nello, mi casa es tu casa”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net