Ministrul Sănătății din Germania propune o lege revoluționară pentru legalizarea canabisului!

Ultima actualizare:

Germania ar urma să legalizeze marijuana/canabis după ce mai mulți susținători și parlamentari au respins un proiect de lege inițial, deoarece impunea prea multe restricții în privința utilizării. Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, va prezenta în fața guvernului o nouă versiune legislativă mult mai permisivă asupra consumului și comercializării canabisului.

Ministrul Sănătății din Germania propune o lege revoluționară pentru legalizarea canabisului
Ministrul Sănătății din Germania propune o lege revoluționară pentru legalizarea canabisului

Germania face pași rapizi pentru legalizarea consumului și comercializării de canabis, printr-un proiect legislativ ce urmează a fi prezentat în decursul zilei de miercuri de către ministrul Sănătății Karl Lauterbach. Actul prevede că limita de posesie va rămâne de 20-30 de grame de canabis, iar ministrului sănătății propune că această cantitate va fi legală „indiferent de conținutul și proveniența THC-ului”.

Citește și: Revoltător! Americancă, condamnată la 9 de închisoare în Rusia pentru un gram de ulei de canabis

Versiunea anterioară prevedea că posesia este pedepsită dacă canabisul nu era cultivat și vândut în cadrul lanțului de aprovizionare reglementat al țării.

«Legalizarea canabisului este necesară dacă vrem să punem capăt luptei nereușite împotriva traficului de droguri și a ratei de criminalitate foarte ridicată generate de acest fenomen. Legea va reduce, de asemenea, consumul, în special în rândul tinerilor. Scopul este o sănătate mai bună și un consum mai mic.», a declarat ministrul Sănătății german într-o postare pe Tweeter. 

image

Ce presupune proiectul de lege pentru legalizarea canabisului?

Raportul spune că oficialii încă se gândesc dacă să impună o limită a conținutului de THC pentru produsele din canabis vândute adulților între 18 și 20 de ani.

„Schimbarea majoră o declarațiile esențiale cu privire la introducerea vânzării controlate a canabisului către adulți în scopuri recreative convenite în acordul de coaliție. Se impune, de asemenea, abordarea unor măsuri ample de îmbunătățire a protecției sănătății consumatorilor, a copiilor și a tinerilor, precum și a serviciilor de informare, consiliere și prevenire.”

Acesta descrie în continuare reguli pentru cultivarea personală. Adulții pot crește până la trei plante cu flori pentru uz personal, ceea ce reprezintă o creștere față de un capac de două plante în cadrul original. Plantele ar trebui să fie cultivate într-o incintă sigură, care nu este accesibilă copiilor.

Raportul spune că vor exista sancțiuni pentru persoanele care cultivă, dețin sau achiziționează mai mult decât cantitatea permisă de canabis. Dar include și un nou detaliu, ministrul propunând ca toate procedurile penale în desfășurare legate de infracțiunile legalizate în temeiul reformei să fie suspendate și închise la implementare.

Canabisul ar trebui vândut la comercianții autorizați și, eventual, în farmacii. Vânzarea canabisului nu se va putea face într-un magazin unde se comercializează și tutun sau alcool.

Publicitatea la canabis ar putea fi interzisă

„Sunt permise forme de dozare pentru fumat, inhalare, pentru administrare nazală și orală sub formă de capsule, spray-uri și picături. O extindere la așa-numitele comestibile (produse altele decât alimentele care sunt oferite pentru consumul oral) va fi examinată cel târziu în cadrul evaluării legii.”, mai este stipulat în noul document propus de ministrul Sănătății din Germania. 

Publicitatea la canabis ar putea fi totuși interzisă. Cei care susțin reforma canabisului și-au exprimat deschis nemulțumirea față de prima versiune legii formulată de ministrul Sănătății ca fiind nejustificat de restrictivă. Johannes Vogel, președintele partidului FDP, a spus că limitele de posesie ar trebui să fie eliminate cu totul, subliniind că guvernul nu limitează câte sticle de vin poate deține o persoană.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net