Misterul cubului negru de la Mecca. Ce se află, de fapt, în Kaaba

Kaaba este un sanctuar musulman care se află la Mecca sub forma unui cub negru. Religia islamică îl consideră primul și cel mai sfânt lăcaș de cult. De altfel, este unul dintre cele mai relevante obiective turistice, istorice, din Arabia Saudită. Și totuși, ce se află în interiorul misteriosului cub negru de la Mecca?

Ce se află în Kaaba, cubul negru de la Mecca / foto: arhiva Click!
Ce se află în Kaaba, cubul negru de la Mecca / foto: arhiva Click!

Orașul Mecca, din vestul Arabiei Saudite, are un obiectiv turistic extrem de misterios, considerat de către musulmani un loc foarte sacru, drept urmare îl venerează și au stabilit reguli stricte pentru cei care vor să-l vadă și să pătrundă în interiorul său. Mai exact, este vorba despre Kaaba, misteriosul cub negru a cărui apariție este enigmatică.

Cuvântul Kaaba înseamnă „Marea Mamă” în limba arabă. Piatra neagră gigantică a fost construită de către Avraam și fiul său, Ismail, după cum este menționat în Coran, iar pereții formează un cub și sunt acoperiți cu o pânză ornamentală numită „kiswa”, care o dată pe an se schimbă cu una nouă.

Aflat pe o fundație de marmură și granit, Kaaba este înconjurat de Al-Masğid al-Harām, catalogată drept cea mai sfântă moschee din Arabia Saudită. De asemenea, misteriosul sanctuar musulman nu are ferestre sau lumini, în interiorul său fiind întotdeauna semiîntuneric.

Ce este în interiorul misteriosului cub negru de la Mecca, Kaaba

Poți vedea, însă, cele trei coloane grațioase din interiorul cubului sacru al musulmanilor care susțin tavanul. Între acestea există de obicei o masă de lemn pentru tămâie și ulei, iar pe pereți sunt gravate numele celor care au jucat un rol în repararea și restaurarea pietrei Kaaba. În plus, una dintre plăcile de pe podea este de culoare roșie și este simbolică pentru cei din religia islamică, spunându-se că pe ea s-a rugat Mahomed, întemeietorul religiei islamice.

Unii musulmani cred că Kaaba este, de fapt, un meteorit cu puteri supranaturale. Oricine va dori să intre în Kaaba ar trebui să sărute cubul sacru, exact cum a procedat profetul Mahomed. De altfel, non-musulmanilor le este strict interzis să atingă piatra.

De asemenea, în jurul Kaaba, femeile nu au voie fără să poarte hijab pe cap și să îmbrace o rochie de rugăciune și este interzis să te cerți, să râzi sau să verși sânge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nucleu terra
image
image
image
image
image
image
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
delta jiului1 jpg
rsz legume   shutterstock jpg
Bustul Luizei Zavloschi în fața școlii din satul Buda, în Paul Zahariuc, „Comuna Oșești - File de istorie vasluiana”, Iași, Editura PIM, 2019.
piscina strand depositphotos1 jpg
elev examen jpg
gandac 3 jpeg
insula lord howe captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net