Arabia Saudită construiește primul parc Dragon Ball Z din lume! Imagini spectaculoase

Proiect ambițios! Arabia Saudită urmează să construiască primul parc de divertisment cu tematica Dragon Ball Z, unic în lume, care va avea o suprafață de 5,3 milioane de metri pătrați. Acesta face parte din proiectul masiv numit Qiddiya. Această atracție turistică va include șapte zone diferite care vor recrea locații din anime-ul original japonez.

Parcul tematic Dragon Ball Z din Arabia Saudită
Centrul de divertisment Dragon Ball Z va avea o suprafață de 5,3 milioane m2 (foto: Qiddiya)

De asemenea, vor fi construite peste 30 de trasee tematice și o varietate de hoteluri și restaurante. Parcul tematic Dragon Ball Z va avea și „premiere mondiale” pentru cinci dintre trasee. Unul dintre acestea va fi Shenron, un roller coaster înalt de 70 de metri, numit după dragonul magic din desenul animat, conform News.ro.

Parcul Dragon Ball Z, amplasat în deșert

În ultima vreme, regatul a investit mult în jocuri video și anime. Toei Animation, producătorul de manga (cărți grafice) din Japonia, care a produs Dragon Ball Z, și MiSK, o fundație dedicată prințului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, colaborează pentru a produce filme anime.

În plus, al treilea cel mai mare acţionar al companiei japoneze de jocuri video Nintendo este chiar Fondul de investiții publice din Saudi (PIF). Qiddiya este un viitor oraș în care au fost investiți miliarde de dolari și care va fi construit într-o zonă mare de deșert - situată la aproximativ 64 de kilometri (sau 40 de minute cu maşina) în afara capitalei Riad.

Va avea o suprafață de peste 360 de kilometri pătrați și peste 400 de atracții, inclusiv terenuri de golf, parcuri tematice și hoteluri, potrivit planificatorilor săi.

Oraşul Qiddiya, un proiect al PIF-ului saudit cu active de 925 de miliarde de dolari, intenționează să găzduiască 600.000 de oameni și să primească anual milioane de vizitatori.

În ultimii ani, au fost investite miliarde de dolari în activități sportive, spectacole muzicale, jocuri electronice și atracții culturale. Vision 2030, o inițiativă a prințului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, își propune să atragă anual 150 de milioane de turiști în regatul său până în 2030.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net