Misterul din ochii Fecioarei Maria din Guadalupe. Mărită de mii de ori, imaginea dezvăluie siluetele a 13 persoane

Ultima actualizare:

Cel mai vizitat sanctuar al Fecioarei Maria se află în Mexic. Aici este adăpostită probabil cea mai misterioasă icoană catolică din lume: imaginea Fecioarei Maria din Guadalupe imprimată pe o pânză purtată în 1531 de un țăran, pe nume Juan Diego. Ochii icoanei îi  fascinează pe oamenii de știință, care nu reușesc să explice detaliile identificate abia după ce imaginea a fost mărită de peste 2.500 de ori.

Juan Diego și întâlnirea cu Fecioara Maria

image

Mantia pe care apare imaginea Fecioarei Maria din Guadalupe este țesută dintr-un material nedurabil care, în mod normal, nu ar trebui să reziste mai mult de câteva decenii. Dar această pânză supraviețuiește intactă de aproape 500 de ani.

Abia după apariția imaginii Maicii Domnului din Guadalupe, populația nativă a început să accepte creștinismul pe scară largă. Astăzi, imaginea formează o parte inextricabilă a istoriei Mexicului și a facilitat evanghelizarea unui întreg popor, potrivit catholicnewsagency.com

Se spune că în anii 1530, Juan Diego era un băștinaș în vârstă de 40 de ani și membru al unuia dintre primele triburi de băștinași care au fost botezate.

În timp ce trecea într-o zi de decembrie pe lângă dealul Tepeyac, a auzit o voce frumoasă care îl chema. Când a ajuns pe vârf, a văzut acolo o femeie care i-a vorbit în limba sa maternă și i-a spus că vrea să construiască acolo o capelă.

Juan Diego i-a transmis mesajul episcopului local, care nu l-a crezut la început. Diego s-a întors pe deal și, la indicația Mariei, a găsit trandafiri care creșteau pe deal, chiar dacă era iarnă. I-a adunat în mantia sa.

Când a desfăcut mantia în prezența episcopului pentru a-i arăta trandafirii, o imagine miraculoasă a Mariei era pe pânză.

Maria a folosit numele „Guadalupe”, care era numele unui sanctuar din Spania

La baza dealului a fost construită o bazilică, care în timp s-a deteriorat. O nouă bazilică a fost sfințită în 1976.

Misterele care înconjoară tilma, cum este denumită pânza mantiei, sunt nenumărate, iar multe au fost aduse în prim-plan datorită cercetării științifice.

Cele 13 siluete din ochii Fecioarei Maria din Guadalupe

Ochii imaginii Fecioarei Maria din Guadalupe, imprimați pe pânza purtată de țăranul Juan Diego în 1531, reprezintă unul din marile mistere ale științei.

Studiile au relevat detalii în iris și pupile care par imposibil de realizat de mâna unui om. Mărită de peste 2.500 de ori, cercetătorii au identificat siluetele a 13 persoane.

ochii fecioarei guadalupe jpg

Oamenii de știință spun că ar putea fi vorba de o anumită scenă care a fost recreată cu o precizie incredibilă. Analizele au demonstrat că imaginea Fecioarei din Guadalupe nu conține pigmenți naturali de origine animală sau minerală, aspect confirmat inclusiv de Richard Kuhn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

De sute de ani, imaginea rămâne intactă, fapt ce ridică întrebări despre materialele și tehnicile utilizate.

Misterul persistă începând din secolul XVIII, când cercetătorii au concluzionat că precizia detaliilor este imposibil de realizat de un pictor uman.

Ochii Fecioarei Maria din Guadalupe rămân o enigmă

Această imagine, care a contribuit la convertirea a milioane de băștinași mexicani la catolicism, continuă să inspire credință și să atragă atenția lumii științifice.

Aceleași detalii apar în ambii ochi, la proporții diferite și încurajează speculațiile despre natura supraomenească a imaginii.

În ochii icoanei au fost identificate 13 siluete. Printre acestea: un băștinaș care stă așezat și privește cerul, profilul unui bătrân cu barbă lungă, un bărbat mai tânăr, un băștinaș, despre care se crede că este Juan Diego, purtătorul mantiei, o femeie de culoare, un bărbat care duce mâna la barbă (probabil un spaniol).  

image

Alte aspecte inexplicabile din imaginea icoanei

Astronomii au stabilit că dispunerea stelelor pe icoană corespunde modului în care stelele ar fi apărut pe 12 decembrie 1531.

În plus, trandafirii de pe tilma corespund locațiilor vulcanilor din Mexic, lucru pe care nimeni din acea vreme nu l-ar fi putut cartografia cu o asemenea precizie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masina de spalat webp
naarden jpg
pedicuta istock jpg
baza jos jpg
test1 jpeg
Profesorul de genetică David Sinclair cunoscut drept „gurul de la Harvard” Foto David Sinclair
prysmian1 jpeg
Athos Salomé jpg
image
actualitate.net