Monstrul misterios de la Bâlea Lac. 13 soldați români au susținut că au văzut o creatură de peste 2.5 metri

O poveste inventată sau adevăr? Într-o carte despre OZN-urile din România, a lui Călin Turcu, pare că întâmplarea chiar a avut loc. În septembrie 1978, lângă Cabana Bâlea Lac din Munţii Făgăraş, 13 soldați români, aflați în misiune pentru construcţia unui obiectiv turistic în zonă, au avut parte de o experiență paranormală.

Misterul monstrului de la Bâlea Lac / foto: Pixabay
Misterul monstrului de la Bâlea Lac / foto: Pixabay

În nopţile din 23-25 septembrie 1978, un număr de constructori militari aflaţi în zona Bâlea Lac, au fost terorizaţi de una sau mai multe entităţi care au rămas neidentificate. Mai întâi, în noaptea lui 23 septembrie 1978, soldații au văzut o lumină roşiatică ciudată în zonă, pentru care nu au găsit nicio explicaţie logică. Ulterior, la miezul nopții, un militar ar fi zărit o siluetă misterioasă, despre care uniii dintre cei care i-au aflat povestea au susţinut că ar putea fi un extraterestru.

„În jurul orei 24.00, am ieşit din dormitor, care se afla înspre lac. Când am ieşit din cameră, am observat la o distanţă de circa 6 - 8 metri de mine, în dreptul geamului de la camera gradaţilor, pe trotuar, o silueta întunecată, neagră, care se distingea clar de împrejurimi. Avea înălţimea de circa doi metri. Silueta stătea nemişcată şi aproape se contopea cu întunericul, aşa că nu am putut distinge niciun detaliu. Când l-am zărit am strigat, dar nu am primit niciun răspuns şi, de frică, m-am întors în dormitor”, relata militarul, potrivit unei mărturii consemnate de Călin Turcu, în cartea „Cazuri OZN în România”, conform antena3.ro.

Cum arăta creatura

În seara următoare, în jurul orei 21.45, sergentul Ion Radu atrage atenția militarilor Dorr si Vulpe că pe o ridicatură de pământ, la o distanță de 15-20 de metri, se află o siluetă întunecată, înaltă de peste 2.5 metri. Spre deosebire de seara precedentă, vremea era senină, fără ceaţă sau negură. Creatura întunecată şi misterioasă avea un contur umanoid, iar pe cap avea două „coarne” îndoite spre spate, picioare butucănoase şi două mâini prevăzute eu „gheare” lungi.

Speriați, soldații au început să arunce cu pietre, însă nu au avut niciun efect. Unul din militari, mai curajos, a luat un băţ și s-a îndreptat spre creatură. Când era la circa 1 metru de aceasta, a ridicat băţul pentru a o lovi. Mai mulţi martori, colegii săi, au declarat că au auzit atunci, deodată, un „suflu ca de tigru”, iar sergentul a căzut pe spate, în zăpada, cu mâinile întinse. După ce misteriosul monstru l-a examinat, a dispărut.

În urma acestui eveniment straniu, apare întrebarea: „Ce anume era creatura?”. Cazul a fost investigat de un grup de membri ai clubului „Univers” din Sibiu, condus de Gabriel Pál si Gheorghe Butiu, împreună cu inginerii bucureșteni Justin Capră și M.T., iar ulterior și de Călin Turcu, decedat în 2006, care a reușit să obțină mărturii neoficiale ale militarilor de la Bâlea Lac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net