Motivul pentru care multe persoane pun sare în ceai

Ultima actualizare:

Un comportament ciudat originar din Regatul Unit și apoi pus în practică în Mexic a stârnit curiozitatea iubitorilor de ceai. Putem bea această infuzie foarte populară în orice moment al zilei, fie în aroma sa originală, fie îndulcită cu zahăr, stevie sau miere, ca să mai amintim de câțiva îndulcitori. Cu toate acestea, nu ne-ar fi trecut niciodată prin cap să adăugăm sare înainte de a o bea.

Ceai. Foto: arhiva.
Ceai. Foto: arhiva.

Această practică, în principiu, nu are niciun motiv ascuns. A bea rapid un ceai cu sare ne dă senzația că bem ceva sărat, spre deosebire de ceea ce suntem obișnuiți, dar oamenii de știință ne-au explicat de ce infuzia trebuie consumată în acest fel și, după ce o să știi, poate te vei răzgândi și vei începe să bei și tu așa această licoare plină de beneficii pentru organism.

Din acest motiv, tot mai mulți oameni beau ceai cu sare

Potrivit site-ului „Semana”, americanca Michelle Francl a efectuat cercetări care au dezvăluit marele beneficiu al consumului de ceai cu sare. Conform specialiștilor în chimie, explicația este destul de simplă: prin adăugarea de sare în loc de zahăr, vom reduce amărăciunea infuziei și va fi mai atractivă pentru papilele gustative. 

Din punct de vedere științific, ionul de sodiu este un element cheie al sării și interacționează cu mecanismul chimic care produce percepția gustului amar. Prin urmare, dacă nu vrei să-ți îndulcești infuzia și vrei să simți aroma, poți adăuga un praf de sare pentru a reduce amărăciunea și să te bucuri de un elixir de arome.

Ține diabetul și obezitatea la distanță

Pe de altă parte, vom consuma mai puțin zahăr și, în consecință, vom evita boli precum diabetul și excesul de greutate sau obezitatea. Prin urmare, de fiecare dată când vrei să bei ceai, va trebui să-i adaugi puțină sare și astfel să profiti de beneficiile acestuia.

Deși există beneficii asociate cu consumul de ceai, este esențial să fie parte a unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net