N-ai să crezi! Ce înseamnă, de fapt, ghebos sau gheboasă. Răspunsul a venit chiar de la Patriarhia Română

După participarea trapper-ului Gheboasă la Festivalul Untold a ieșit un scandal uriaș, asta după ce numeroase persoane publice, dar și simpli români, au fost indignați de versurile vulgare cântate de artist la acest eveniment, alături de foarte mulți tineri. În acest context, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a făcut o postare pe contul său personal de Facebook în care a explicat ce înseamnă ghebos sau gheboasă.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus ce înseamnă gheboasă. Foto: Click
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus ce înseamnă gheboasă. Foto: Click

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvând al Patriarhiei Române, a făcut o postare pe contul său personal de Facebook pentru a explica ce înseamnă ghebos sau gheboasă. Postarea având trimitere directă la artistul care este poreclit Gheboasă și care după ce a participat la Untold s-a ales cu numeroase critici. Asta în urma unei melodii pe care a cântat-o în cadrul acestui festival, alături de toți copiii care au venit să-l vadă și să-l asculte: ”Ţiganca. Versurile vulgare și jignitoare la adresa femeilor au creat numeroase controverse în spațiul public. 

Ce înseamnă ghebos sau gheboasă

Așadar, în tot acest context, Vasile Bănescu a reacționat în scandalul în care a fost implicat artistul și a spus despre acest termen - ghebos/gheboasă - că indică deformarea fizică, dar și morală.

  "Termenul „ghebos” indică univoc deformarea. Fizică, în primul rând.

  Ca să ajungi la cea morală, caracterială trebuie să fii succesiv învins de vulgaritate, ipocrizie și ticăloșie (mascate sau nu), de amoralism poleit, chiar aurit, și, nu în ultimul rând de un nemăsurat orgoliu. Spre exemplu, de orgoliul care te împinge să ieși în evidență prin atacarea tam-nisam, fără motiv contextual, a cuiva care tocmai a analizat corect și sugestiv relația reală dintre violența verbală și violența criminală.

  Iar asta într-o societate aflată în degringoladă, în care selecția și promovarea valorilor reale, chiar și în instituții menite să secrete ordine morală, este tradițional și creativ sabotată. Solidarizarea inclusiv cu adversarii de idei în fața violenței, vulgarității și degradării agresive a corpului social nu ar trebui să fie un lux pentru nimeni, cu atât mai puțin pentru un creștin. În absența înfrângerii orgoliului, predicile devin doar o mască din ce în ce mai uzată, iar mimarea moralei doar un reprobabil exercițiu de imagine. Cu Dumnezeu nu putem trișa niciodată. Știm din Scripturi că Lui îi repugnă profund nu doar sluțirea chipului nostru lăuntric prin animalizare, ci mai ales prin luciferizare.", a scris Bănescu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net