Nimeni nu citește eticheta! Ce conțin, de fapt, faimoșii mici de la Selgros

Magazinele Selgros sunt răspândite în aproape toată țara, fiind locul unde atât antreprenorii mici, cât și persoanele fizice, pot achiziționa diverse produse. Rafturile oferă o gamă variată de produse, la prețuri accesibile.

Micii de la Selgros sunt considerați cei mai buni din România / foto: arhiva
Micii de la Selgros sunt considerați cei mai buni din România / foto: arhiva

În magazinele Selgros, clienții pot găsi și o selecție bogată de mezeluri și carne. Aceștia pot alege să cumpere carne crudă pentru a o prepara acasă sau să opteze pentru produsele gata preparate de la Grill.

Ce au în componență micii de la Selgros

Mulți clienți laudă aceste produse pentru gustul lor deosebit și pentru prețurile accesibile, motiv pentru care sunt atât de populare.

Micii de la Selgros sunt renumiți pentru gustul lor delicios, datorită unei combinații de arome și ingrediente speciale, inclusiv zahăr și diverse condimente esențiale.

O privire atentă pe etichetă arată că o tavă de 900 de grame de mici din carne de vită și porc conține apă, sare neiodată, condimente și muștar, dar și alte ingrediente precum zahăr, carbonat de sodiu, arome și dextroză.

Aceste ingrediente combinate sunt cele care conferă micilor de la Selgros gustul lor aparte, atât de apreciat de români. Nu e de mirare că mulți sunt entuziasmați de aceste produse.

Istoria micilor

Micii, cunoscuți și sub denumirea de "mici" sau "mititei", sunt un preparat tradițional românesc, cu rădăcini adânci în istoria gastronomică a Balcanilor.

Se crede că micii au apărut în secolul al XIX-lea, în cartierele comerciale ale Bucureștiului, unde măcelarii și negustorii turci vindeau preparate similare.

Legenda spune că micii s-au născut dintr-o nevoie practică: într-o zi, un bucătar de la un han din București a rămas fără mațe pentru cârnați și a decis să frământe carnea și condimentele direct în mici cilindri, pe care i-a pus pe grătar.

Acești "cârnați fără mațe" au devenit rapid populari datorită gustului lor unic și a texturii suculente.

Rețeta tradițională include carne de vită, porc sau oaie, amestecată cu condimente precum usturoi, cimbru, coriandru și bicarbonat de sodiu, care ajută la frăgezirea cărnii și îi oferă micilor textura caracteristică.

În timp, micii au devenit nelipsiți de pe mesele românilor, fiind adesea serviți cu muștar și pâine proaspătă, la grătare și sărbători.

Astăzi, micii sunt savurați nu doar în România, ci și de către turiștii străini care vizitează țara, fiind un simbol al ospitalității și tradiției culinare românești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
angajati corporatisti tineri  Foto Accenture 01 jpg
santorini 4996846 1280 jpg
studente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net