Nu mai da banii pe detergentul de rufe! Poți să-l prepari în casă cu ajutorul unui banal săpun pentru mâini

Te-ai întrebat vreodată dacă este posibil să dai o a doua viață săpunului tău solid de mâini care ți-a rămas și pe care nu-l mai folosești, astfel să eviți risipa și consecințele sale asupra mediului? Dacă răspunsul este da, atunci acest articol este pentru tine! În rândurile următoare, vei descoperi un sfat pentru transformarea săpunului solid în detergent lichid de rufe pentru mașina de spălat. Vei economisi mulți bani și hainele tale vor avea un miros plăcut.

Din săpunul solid de mâini poți face detergent lichid de rufe. Foto: Click.ro.
Din săpunul solid de mâini poți face detergent lichid de rufe. Foto: Click.ro.

Nu există nicio îndoială că, conservarea mediului este o problemă importantă pentru toată lumea și ar trebui să acordăm mai multă atenție reciclării. Dacă aveți opțiunea de a recicla săpunul solid de mâini rămas pentru a face detergent lichid de rufe pentru mașina de spălat, ar trebui să faci acest lucru. Vei economisi bani și vei evita poluarea mediului, scriu cei de la santeplusmag.ro.

De ce ar trebui să vă faceți singuri detergentul de rufe lichid?

Dacă sunteți un dependent de bricolaj („Do It Yourself”), vă veți bucura să vă faceți propriul detergent de rufe pentru mașina de spălat, cu satisfacția de a-l face singur. Dar, în plus, evitarea prețului ridicat al detergenților lichizi, reducerea deșeurilor și a consecințelor acestora asupra mediului prin reciclarea săpunului rămas sau chiar economii reale sunt motivele care te vor convinge că este o soluție de luat în seamă. Cei mai buni detergenți de rufe de uz casnic sunt proiectați cu respect pentru mediu și sănătate. De fapt, folosesc mai puțină apă decât detergenții lichizi clasici, sunt mai ecologici pentru că nu conțin fosfați, săpun sintetic sau alte substanțe chimice decât săpunul în sine și câteva ingrediente găsite pe rafturile din bucătărie. Săpunul solid este biodegradabil și foarte ecologic, deoarece poate fi reutilizat. Este, de asemenea, ieftin să achiziționați ingrediente alternative în loc să folosiți produse de la producători comerciali mari care pot conține substanțe chimice dăunătoare pielii, cum ar fi lauril sulfat de sodiu (SLS) sau laureth sulfat de sodiu (SLES).

Ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea acestuia

Realizarea propriului detergent lichid de rufe necesită investiții reduse, iar procesul este foarte simplu. Pentru aceasta, veți avea nevoie de o cratiță, o găleată, o răzătoare dedicată acestui singur scop, o oală și câteva ingrediente și anume:

- Un baton sau bucăți de săpun,
- 120 ml de oțet alb,
- O lingură de bicarbonat de sodiu;
- Trei litri de apă.

Cum se prepară detergentul lichid

Odată ce toate aceste elemente sunt combinate, radeți săpunul în găleată, apoi adăugați unul până la trei  litri de apă în funcție de volumul săpunului și de cantitatea pe care doriți să o obțineți.

Lasă totul să stea peste noapte. A doua zi, turnați acest conținut în cratiță, adăugând încă doi litri de apă, oțet și bicarbonat de sodiu. Deși săpunul este parfumat, nu ezitați să adăugați câteva picături de ulei esențial după preferință înainte de a-l aduce pe foc.

Folosind o spatulă, amestecați bine și constant până când amestecul mixul ajunge la fierbere. Apoi opriți focul și lăsați detergentul să se răcească complet timp de aproximativ treizeci de minute. După ce a trecut acest timp, turnați conținutul în oală.

Și iată, ți-ai făcut detergentul lichid de rufe pentru mașina ta de spălat, la fel de eficient ca detergenții industriali și care va lăsa un miros bun în hainele tale.

Să-ți faci propriul detergent de rufe este o modalitate excelentă de a obține haine mai proaspete și mai curate la un cost mai mic, ajutând în același timp mediul înconjurător. În plus, puteți folosi săpunul rămas pentru a vă păstra hainele cu miros proaspăt, ceea ce le permite în același timp să fie reciclate. Nu pierde banii pe detergenți scumpi, fă-i singur!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
otravita jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
pipe jpg
Obezitate FOTO Shutterstock jpg
cartierul justitiei jpg
raisi elicopter prabusit jpg
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net