O mamă a șocat în declarații: „Am încălcat regulile de parenting. Copiii mei au avut timp nelimitat la telefon şi laptop”

O mamă din Illinois (Statele Unite) a uimit întreaga lume după ce a vorbit despre modul în care și-a crescut copiii. Shannon Serpette a mărturisit că cei mici au avut voie să stea oricât timp au dorit în fața telefonului și a laptopului.

Copiii ei petrec ore în șir în fața ecranelor / foto: Shutterstock
Copiii ei petrec ore în șir în fața ecranelor / foto: Shutterstock

Potrivit celor de la adevarul.ro, tot mai mulți experți de-a lungul lumii avertizează asupra consecințelor pe care statul în fața unui ecran, mai ales pe Internet, le poate avea asupra psihicului copiilor. Cu toate acestea, se pare că Shannon Serpette a ales un mod cu totul opus de a-și crește copii.

Aceasta a vorbit despre experiența ei personală, spunând că nu contează atât de mult timpul pe care cei mici îl petrec în fața unui ecran, ci calitatea momentelor pe care aceștia le împărtășesc cu familia.

Americanca este mamă a doi copii, acum adolescenți și a spus că a citit multe cărți despre parenting. „Încă din prima zi ca mamă, am vrut să fac totul bine pentru a mă asigura că copiii mei sunt fericiți, sănătoși și au succes. Am citit nenumărate articole și cărți de parenting cu sfaturi care se presupune că i-ar fi ajutat pe copiii mei să se dezvolte armonios.

Am urmat cu religiozitate majoritatea regulilor: le citeam zilnic, vorbeam cu ei despre sentimentele lor și mă asiguram că au timp pentru exerciții fizice și explorarea creativității. Totuși, un sentiment sâcâitor de îndoială a început să se strecoare când am încercat să urmez unele reguli. Nu toate păreau realizabile, iar unele reguli erau prea demodate pentru societatea de astăzi”, a declarat aceasta, conform sursei citate.

Prima regulă încălcată de femeie

Shannon Serpette a mai spus că prima regulă de parenting pe care a încălcat-o a fost dormitul alături de bebeluș. „Copilul meu cel mic se trezea de trei sau patru ori pe noapte, iar singura modalitate prin care oricare dintre noi putea avea o noapte întreagă de somn era dormitul în comun. Potrivit experților, acest lucru era un mare NU! NU!, dar în ochii mei era mai sănătos pentru amândoi. În loc să fim morocănoși dimineața, eram odihniți și fericiți”, a mărturisit aceasta.

Cât timp au petrecut cei mici în fața ecranelor

Femeia a mai mărturisit că nu a reușit deloc să limiteze timpul pe care cei mici îl petrec în fața ecranelor. „Conform standardelor experților, am fost un eșec total și într-un aspect important: limitarea timpului petrecut în fața ecranului. Experții ar fi fost îngroziți de timpul petrecut în fața ecranelor pe care l-am lăsat copiilor mei”, a spus aceasta.

Ea a mai spus că atât timp cât cei mici se descurcă la școală, socializează și sunt activi, nu vede ce importanță au orele petrecute în fața calculatorului. Ea a mărturisit că ambii ei copii au mulți prieteni, merg în vacanțe alături de familie și au numai note mari. „Copiii mei se jucau jocuri video până la vârsta de 3 ani și se uitau la desene animate înainte de a putea merge.

Dar am pus accentul și pe petrecerea timpului împreună ca familie și pe faptul că ne asiguram că facem cu toții mişcare. Am avut o mulțime de momente de îndoială intensă de sine când mă întrebam dacă nu cumva eram nebună că nu mă preocupă timpul petrecut în fața ecranelor”, a spus americanca.

Cum au ajuns copii americancei

Femeia a mărturisit că în ciuda orelor petrecute în fața ecranelor, ambii ei copii au un comportament normal și sunt bine integrați în societate.

„Acum, fiica mea este în primul an de liceu și este prima în clasa ei din punct de vedere academic. Până în prezent, a făcut peste 150 de ore de voluntariat în comunitatea noastră, lucrează ca arbitru de softball în timpul verii, a fost selectată ca reprezentantă a clasei la balul de absolvire în al doilea an de liceu și este o atletă care practică trei sporturi. Și ghiciți ce? Încă îi place să joace jocuri pe calculator ore în șir.

Fiul meu este în primul an la un colegiu privat și se specializează în informatică. În timpul liceului, a petrecut între patru și cinci ore pe zi pe laptop, când scria coduri, se juca și se uita la televizor. De asemenea, a făcut parte din echipele de atletism și de cros și a fost numit elevul lunii”, a spus aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net