Ce se întâmplă dacă nu bem apă o zi întreagă? Riscurile majore la care ne expunem sănătatea

Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi cât de important este să consumăm îndeajuns de multă apă pe parcursul unei zile. Corpul nostru se va menține într-o stare mult mai bună dacă este hidratat suficient, iar chiar dacă poate că nu ne este sete, trebuie să avem grijă să nu neglijăm consumul de apă. Însă, dacă nu bem îndeajuns de multă apă, ce se întâmplă, mai precis?

Este important să bem îndeajuns de multă apă pe parcursul zilei
Este important să bem îndeajuns de multă apă pe parcursul zilei

Sănătatea noastră nu trebuie neglijată niciodată, iar unul dintre cele mai banale lucruri pe care le putem face pentru a avea grijă de noi este să bem îndeajuns de multă apă. O stare bună de sănătate nu depinde numai de medicamente ori vitamine, ci și de lucruri mult mai simple, precum activitatea fizică, dieta, ori, nu în ultimul rând, cantitatea de apă pe care o consumăm zilnic.

Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, dacă lăsăm să treacă o zi fără să bem apă deloc, vom începe rapid să resimțim efectele deshidratării. Dacă cumva repetăm această „performanță” pe termen lung, consecințele pot fi unele extrem de grave pentru organismul nostru.

Ce se întâmplă dacă nu bem apă o zi întreagă

Un consum insuficient de apă (sau, mai rău, absența totală a apei) va duce la nenumărate probleme, cum ar fi oboseala fizică și psihică. În plus, creierul nostru nu va mai funcționa la capacitatea lui normală, iar chiar și fibrele musculare vor fi afectate serios.

Mai precis, deshidratarea poate duce la dificultăți de concentrare. Ne va fi mai greu să fim atenți și să gândim clar. Este foarte posibil să gândim mai încet și să nu procesăm informațiile la fel de rapid și eficient ca în mod obișnuit. În plus, lipsa apei va conduce și la o stare generală de oboseală și slăbiciune.

Alte efecte ale deshidratării sunt durerile de cap, pielea uscată, dar și apariția diverselor probleme digestive. Nu este exclus ca lipsa apei din organismul nostru să ducă la insuficiență renală, sau leșin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
mama copil de mana jpg
image png
image png
Millie Bobby Brown jpg
bani euro pixabay jpg
litoral jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net