Obiceiul ciudat al Elenei Ceaușescu. De ce lipea mereu scotch în cada din baia lui Nicolae Ceaușescu

Viața fostului dictator comunist, Nicolae Ceaușescu, a fost mereu una plină de mister. După ce acesta și soția lui, Elena Ceaușescu, au fost asasinați la Târgoviște, au ieșit la lumină numeroase lucruri pe care le-au ținut ascunse și pe care doar angajații sau oamenii extrem de apropiați lor le cunoșteau. 

Elena Ceaușescu nu s-a bucurat niciodată de statutul de femeie frumoasă și elegantă, ci din contră. Criticii vremii susțineau că arată mai mult „a bărbat decât a femeie” și că nu are niciun gram de feminitate în ea. 

Ce obsesie ciudată avea Elena Ceaușescu

Dacă la capitolele frumusețe și eleganță nu prea excela, Elena Ceaușescu avea, totuși un lucru de admirat: iubea curățenia. Să ne înțelegem, o iubea până la obsesie, de-a dreptul!

Tocmai de aceea, le teroriza pe femeile care se ocupau de acest aspect. Dumitru Burlan – fost ofițer de Securitate și sosie a lui Nicolae Ceaușescu era foarte apropiat de cuplul dictatorial. 

El le cunoștea toate ascunzișurile, obiceiurile și chiar și temperamentele, așa că i-a fost destul de ușor să scoată la lumină acțiunile lor. 

Invitat la Antena 3, la un moment dat, fostul ofițer de Securitate a mărturisit ce obicei bizar avea Elena Ceaușescu și cum le controla pe femeile care se ocupau de curățenie. Pentru a se asigura că acestea curăță în detaliu toate locurile din casă, soția lui nea Nicu punea frunze sub covoare și lipea o bucată de scotch pe cada din locuință, pentru a vedea dacă aceasta este curățată așa cum trebuie.

Elena și Nicolae Ceaușescu
Elena și Nicolae Ceaușescu

Citește și - Ce a aflat Elena Ceaușescu de la vrăjitoare, înainte să moară?

Despre Elena Ceaușescu, Dumitru Burlan a mai mărturisit că era o femeie tare „afurisită” și găsea mereu mijloace pentru a verifica tot ce mișcă în jurul ei.

„Eu răspundeam de tot personalul lor. Elena era afurisită. O fată mi-a spus că a găsit în cadă o bucățică de scotch. Ea lipea acel scotch să vadă dacă femeia de serviciu spală cada peste tot”, a spus fosta sosie a lui Nicolae Ceaușescu, despre obiceiul pe care îl avea Elena Ceaușescu. 

„Femeile de serviciu erau, pur și simplu, terorizate de Elena Ceaușescu, aceasta făcând tot posibilul pentru a se asigura că munca este dusă la îndeplinire în cele mai bune condiții și… fără scăpări. De exemplu, băga frunze sub covor să vadă dacă face curat”, a mai punctat Dumitru Burlan.

Ce făcea Nicolae Ceaușescu, atunci când Elena pleca de acasă

De-a lungul timpului s-a spus că nea Nicu era un om mai maleabil, însă soția acestuia, Elena Ceaușescu, era o adevărată „viperă rea”, așa cum o caracterizau oamenii din jurul cuplului dictatorial. Aceasta dorea să-l controleze pe Nicolae în orice mișcare, astfel că fostul lider comunist nu prea îndrăznea să „miște în front” în fața ei. 

Una dintre marile sale pasiuni era legată de vânătoare. În timpul liber, Nicolae Ceaușescu adora să vâneze mistreți sau cerbi, însă pasiunea lui nu era văzută cu ochi buni de soție.

Atunci când Elena Ceaușescu pleca de acasă, Nicolae Ceaușescu profita de ocazie și mergea mereu la vânătoare, relaxat și departe de certurile care mai izbucneau între cei doi, atunci când liderul comunist îi încălca vorbele și făcea ceea ce o deranja pe Elena.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
barbat suparat jpg
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
cub Otniela png
Casa pe interior jpg
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
facebook messenger jpeg
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg