Top 5 obiecte de lux pe care le poți vedea în Casa Ceaușescu! În ce bogăție au trăit dictatorii

Ultima actualizare:

Casa Ceaușescu surpinde prin numeroasele obiecte de lux pe care turiștii curioși le pot vedea. Cei doi dictatori, Nicolae și Elena Ceaușescu, au trăit într-o bogăție inimaginabilă. Dictatorii aveau piscină interioară, sala de cinema și băi placate cu aur de 9k. În total, impresionanta vilă are 174 de încăperi, dintre care 50 pot fi vizitate în prezent. 

Soții Ceaușescu au trăit 24 de ani în lux. Foto: colaj/Facebook Palatul Primăverii
Soții Ceaușescu au trăit 24 de ani în lux. Foto: colaj/Facebook Palatul Primăverii

Fosta reședință a familiei Ceaușescu este cunoscută sub numele de Casa Ceaușescu sau Palatul Primăverii. Timp de 24 de ani (1965-1989), Nicolae și Elena Ceaușescu au trăit în lux alături de cei trei copii ai lor, Nicu, Zoia şi Valentin.

Construcția casei dictatorilor a fost inspirată de unele dintre vizitele în străinătate ale soţilor Ceauşescu, precum cele de la Palatul Buckingham sau Versailles.

Vezi și: Regina Elisabeta, gestul care a uimit pe toată lumea! Ce a făcut în timpul vizitei lui Ceaușescu

Dacă românii abia se ajungeau de la o zi la altă și vedeau luxul doar în reviste, familia Ceaușescu se scălda în obiecte extravagante și opulență. Printre numeroasele încăperi, palatul avea o zonă de fizioterapie care cuprindea saună, băi galvanice, ozonoterapie, electroterapie, dar și dușuri scoțiene.

Poate te interesează și: Cum arată garsoniera pentru care Dorian Popa cere 600 de lei pe noapte

Obiecte de lux pe care le poți vedea în Casa Ceaușescu! Cea mai spectaculoasă încăpere din Palat

Devenită faimoasă şi în presa internaţională, cea mai spectaculoasă încăpere din Casa Ceaușescu este baia poleită cu aur. Ea a fost realizată din mozaic italian cu foiţă din aur industrial de 9k.

Soții Ceaușescu aveau la dispoziție și o piscină interioară impresionantă cu un ansamblu mozaical strălucitor. Lucrarea comlexă a fost realizată de Olga Porumbaru şi Florin Pârvulescu, iar construcţia se spune că a fost finalizată în decurs de doi ani. De altfel, majoritatea obiectelor din Palatul Primăverii sunt fabricate în România, artiştii autohtoni realizând numeroase sculpturi din lemn și marmură.

Citește și: Palatul Elisabeta din București, reședința familiei regale, se poate vizita

Casa Ceaușescu găzduieşte și o impresionantă colecţie de tablouri semnate de Octav Băncilă, Camil Ressu, Rudolf Cumpăna, Dumitru Ghiaţă și George Baron Lowendal. Totodată, turiștii pot vedea o mulţime de tapiserii lucrate manual, dar și numeroase mozaicuri realizate manual.

Top 5 obiecte de lux din Casa Ceaușescu! Poți vedea cadourile impresionante primite de la Regina Elisabeta și de la ultimul rege al Iranului

Una dintre cele mai importante încăperi este biroul lui Nicolae Ceaușescu. Aici, dictatorul avea întâlniri cu consilierii săi apropiaţi. Totodată, printre obiectele de lux din această cameră se găsește și setul de porţelan primit cadou de la Regina Elisabeta a II-a a Angliei, dar și un covor persan iranian primit de ultimul monarh al Iranului, Mohamed Reza Pahlavi.

Nu trebuie uitat faptul că Nicolae Ceauşescu a fost primul preşedinte comunist care a fost primit în vizită de regina Angliei. Acest lucru se întâmpla în 1978.

Un alt obiect fascinant pentru turiști este singurul televizor (un model color) care a mai rămas în Casa Ceaușescu. Totodată, la subsolul palatului există şi un cinematograf.

În ce lux au trăit dictatorii Ceaușescu! Alte lucruri fascinante din Palat

Sclipitoare și spectaculoase sunt și candelabrele şi aplicele din Casa Ceaușescu. Acestea sunt realizate din cristal românesc de Mediaş. 

Elena Ceaușescu se răsfața din plin. Soția dictatorului avea chiar și un apartament de zi care este alcătuit dintr-un living, un mic balcon, baie, dressing şi dormitor. Este interesant că mobilierul şi decoraţiunile au fost realizate în stil Ludovic al XV-lea.

Un alt obiect intrigant pentru vizitatori se află pe patul din dormitorul soţilor Ceauşescu. Aici sunt aşezate pijamalele dictatorilor, care sunt confecţionate din materiale de înaltă calitate. 

Casa Ceaușescu e plină de obiecte de lux! Turiștii pot vedea 50 de încăperi, dar și 11 păuni

După cum spuneam anterior, vizitatorii pot vedea aproximativ 50 de încăperi din cele 174 ale palatului. Înainte de a intra în interior, turiștii pot admira 11 păuni care se află în curtea exterioară. Această pasăre superbă devenise preferată de Nicolae Ceaușescu după ce dictatorul făcuse prima vizită în Japonia.

După revoluție, Casa Ceaușescu a intrat în administrarea RA APPS, iar apoi a devenit vilă de protocol pentru vizitele oficiale. Locuința de lux este deschisă publicului din 2016. Casa Ceaușescu se află pe Bulevardul Primăverii și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10-17.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net