Regina Elisabeta, gestul care a uimit pe toată lumea! Ce a făcut în timpul vizitei lui Ceaușescu

Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai bizare momente din viața Reginei Elisabeta a II-a s-a petrecut în timpul vizitei lui Nicolae Ceaușescu. Episodul „extrem” a avut loc în 1978, când președintele Republicii Socialiste România s-a aflat pentru prima oară la Palatul Buckingham.

Ceaușescu și Regina Elisabeta. Foto: colaj Click
Ceaușescu și Regina Elisabeta. Foto: colaj Click

Nicolae Ceaușescu a avut numeroase vizite oficiale în cei aproape 25 de ani de putere. De altfel, în acea perioadă, puțini șefi de stat s-au putut compara din acest punct de vedere cu dictatorul român.

Momentul din 1978 rămâne, însă, unul memorabil. În primul rând, vizita oficială a lui Nicolae și Elena Ceaușescu în Regatul Unit a reprezentat prima vizită a unui șef de stat comunist la Londra. În al doilea rând, regina Elisabeta a II-a a avut una dintre cele mai ciudate reacții din viața sa.

Vezi și: Conexiunea neașteptată dintre Regina Elisabeta a II-a și Boris Johnson!: «Îi purta o simpatie maternă»

În documentarul „Inside the Crown: Secrets of the Royals”, jurnalistul Robert Hardman și lordul David Owen, fost ministru de externe, au relatat că regina a fost nevoită să recurgă la un gest „extrem” în timpul vizitei oficiale, conform The Independent.

Cum a reacționat regina Elisabeta în timpul vizitei lui Ceaușescu? 

Soții Ceaușescu au vizitat-o pe Regină în 1978
Soții Ceaușescu au vizitat-o pe Regină în 1978

Momentul bizar s-a petrecut la Palatul Buckingham, când regina a ieșit să-și plimbe câinii. Ea i-a zărit pe soții Ceaușescu și a ales să se ascundă în tufiș pentru a evita o întâlnire cu cei doi.

„Ea i-a povestit unui oaspete, care la rândul lui mi-a povestit mie, despre momentul când (n.r. cuplul Ceaușescu) era în vizită și a ieșit la plimbare cu câinii în grădinile Palatului”, a povestit Robert Hardman în documentar, conform sursei citate.

„Așa că, pentru prima și singura oară în viața ei, regina s-a ascuns într-un tufiș din grădina palatului pentru a-i evita pe oaspeții săi”, a adăugat jurnalistul.

Regina Elisabeta s-a ascuns în tufiș ca să nu se întâlnească cu Ceaușescu

2 regina angliei si ceausescu jpg jpeg

„Regina s-a întâlnit cu diferiți oameni, dar Ceaușescu a fost prea mult pentru ea. A transmis cât se toate de clar că nu i-a plăcut acea vizită”, a relatat și fostul ministru de externe, David Owen.

Jurnalistul Robert Hardman a povestit în cartea sa „Quenn of the World (Regina lumii)” că întâlnirea oficială ar fi avut loc la presiunea Ministerului de Externe de la Londra, care dorea să vândă o flotă de avioane către TAROM.

Reginei Elisabeta „nu i-a plăcut” vizita soților Ceaușescu

Vizita oficială a fost organizată la cerința lui Nicolae Ceaușescu. Delagația României a fost așteptată atunci de Regina Elisabeta și de Prințul Philip la Gara Victoria din Londra.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net