Obiceiul surprinzător al lui Napoleon Bonaparte! Împăratului îi plăceau femeile murdare: „Vin acasă în trei zile. Nu te mai spăla”

Se spune că trecutul este precum o țară străină, iar, de multe ori, această zicală se dovedește a fi adevărată. Oamenii din secolele trecute reușesc să ne surprindă în cele mai neașteptate moduri, iar nici chiar suveranii cei mai de seamă nu fac excepție de la această regulă. Napoleon Bonaparte, de exemplu, își dorea ca partenerele sale să nu se spele.

Împăratul francez nu era un fan al băilor
Împăratul francez nu era un fan al băilor

Astăzi, fiecare dintre noi tratăm cu mare seriozitate igiena personală. Însă, au existat momente în istorie în care oamenii nu doar că nu tratau igiena cu la fel de multă atenție ca astăzi, dar chiar credeau că pot suferi diferite probleme dacă se spală.

În vremea lui Napoleon Bonaparte, medicii vremii considerau că băile regulate ar slăbi organismul. În plus, aceștia mai spunea și că băile pot lărgi porii, lucru ce poate provoca anumite boli. Astfel, se credea că, din cauza băilor regulate, organismul devenea vulnerabil în fața bolilor și a infecțiilor.

Medicii credeau că băile slăbesc organismul

Chiar și Napoleon, împăratul Franței, cât și unul dintre cei mai faimoși suverani din toate timpurile, nu era un mare fan al băilor, cel puțin atunci când venea vorba despre partenerele sale. Una dintre dorințele împăratului era ca iubitele sale să nu se spele, iar acest lucru a fost consemnat și într-una dintre scrisorile scrise chiar de către Napoleon.

„Vin acasă în trei zile. Nu te mai spăla în acest răstimp”, scria împăratul francez, într-una din scrisorile sale, adresate lui Josephine. Aceasta ar fi fost trimisă în 1804, după ce Napoleon a înregistrat o mare victorie, la Marengo, împotriva austriecilor.

Nu a fost singurul suveran francez căruia nu îi plăceau băile

Se pare că Napoloen Bonaparte ar fi căpătat această plăcere bizară în timpul adolescenței, atunci când a tot încercat, cu ajutorul mai multor prostituate, să scape de virginitate. Viitorul împărat ar fi avut succes de abia la a patra încercare, iar această plăcere i-ar fi rămas din acea perioadă.

Desigur, Napoleon nu a fost singurul suveran francez care nu era un mare fan al băilor. Ludovic al XIV-lea, faimosul Rege Soare, își ștergea pielea cu o bucată de piele îmbibată în alcool, în loc să se spele. Apoi, el era pudrat cu o substanță ce trebuia să miroasă cât mai frumos.

Un ambasador rus în Franța scria despre rege că „pute ca un animal sălbatic”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net