Poetul genial care ar fi venit beat la școală și ar fi bătut un profesor. A scris istorie în limba română

George Coșbuc este, fără doar și poate, unul dintre cei mai renumiți poeți din întreaga istorie românescă. Iar pe lângă poeziile sale, el s-a distins de-a lungul carierei și ca traducător și critic literar. Însă, în ciuda faimei sale, puțini români își mai amintesc atăzi de un episod de-a dreptul uluitor din copilăria poetului. Se pare că el și-ar fi bătut un profesor în timpul orei!

George Coșbuc
George Coșbuc

În ciuda faimei de care se bucură, puțini români mai știu astăzi faptul că George Coșbuc a avut o copilărie destul de agitată, iar poate că cel mai surprinzător episod din primii săi ani de viață a fost momentul în care și-a bătut un profesor chiar în timpul orelor.

Despre acest lucru s-a scris prima oară în 1934, la 16 ani după moartea poetului, iar povestea s-ar fi petrecut pe când George Coșbuc avea numai 12 ani. Se pare că ar fi mers la o nuntă în Lucșa, o comună învecinată, unde a petrecut până în zori. Din păcate, a doua zi, Coșbuc a ajuns la școală mahmur.

Și-a bătut unul dintre profesori

Profesorul în cauză ar fi fost Ion Mălaiu, care preda istorie chiar la prima oră, dimineața. El a observat imediat că tânărul elev era obosit, așa că i-a cerut să vorbească despre cauzele și consecințele Războiului de Șapte Ani.

Desigur, Coșbuc nu era deloc pregătit pentru așa o cerință, așa că a început să vorbească despre nunta la care a fost în noaptea precedentă. Profesorul Mălaiu și-a ieșit rapid din fire și a decis să îi aplice o corecție fizică elevului.

George Coșbuc avea doar 12 ani când s-a petrecut totul

Însă, lucrurile au luat rapid o întorsătură de-a dreptul ireală, pe care profesorul de istorie nu ar fi putut-o anticipa niciodată.

Furios la culme, George Coșbuc ar fi aruncat un scaun în capul profesorului, iar apoi a fugit pe gamul clasei. Acest episod a fost consemnat și în anumite biografii ale poetului, iar numai intervenția tatălui său l-ar fi scăpat pe tânăr de la exmatriculare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
pisica rosie a murit 33 ani profimedia jpg
paper 2588827 1280 jpg
obiect de tezaur unicat descoperit in olt   foto arhiva Adrian laurentiu manea (1) jpeg
inundatii galati   foto FB costel fotea7 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net