Singurul stat european care se întinde și în Africa. Este una dintre cele mai frumoase țări , iar aici trăiesc sute de mii de români

Este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar sute de mii de români s-au mutat aici, de-a lungul timpului. Însă, Spania este mult mai mult decât o oportunitate economică, sau o destinație de vacanță. Este un loc care ascunde nenumărate secrete fascinante, pe care nu mulți oameni le află vreodată.

Sute de mii de români trăiesc în Spania / foto: IStock
Sute de mii de români trăiesc în Spania / foto: IStock

Spania este un loc care, în mod paradoxal, este faimos și necunoscut în același timp. Desigur, mulți dintre noi am fost în vacanță aici, așa că putem numi câteva detalii geografice și culturale despre Spania. Și, desigur, mulți dintre noi suntem familiarizați cu fotbalul spaniol.

Însă, câți dintre noi știu că, de exemplu, denumirea acestei țări vine de la numele dat de cartaginezi, care au venit pe acestea meleaguri în 300 î. Hr.? Ei au numit peninsula Iberică „Ispania”, ce însemna „pământul iepurilor”. În plus, astăzi, Spania este singura țară europeană care deține teritorii și pe continentul african.

Cel mai vechi restaurant din lume se află în Spania

Cuptorul restaurantului este în funcțiune de 300 de ani / foto: Getty Images
Cuptorul restaurantului este în funcțiune de 300 de ani / foto: Getty Images

Cu toții am mers în restaurante vechi, astfel de locuri există chiar și în țara noastră. Dar, în Spania putem găsi cel mai vechi restaurant din lume! Este vorba despre Sobrino de Botin, care a fost deschis în anul 1775 și încă este deschis și astăzi!

Acest restaurant din Madrid a intrat și în Cartea Recordurilor drept cel mai vechi, iar cuptorul pe care bucătarii îl folosesc chiar și în acest moment s-a aflat în bucătăria restaurantului încă din ziua deschiderii! „Nu îl stingem niciodată. Trebuie să rămână cald noaptea, pentru a fi gata să coacă dimineața. Este o aromă specială în interior, este incredibil”, spune Luis Javier Sanchez, care a lucrat de peste 45 de ani la restaurant, despre cuptor.

Spania produce o cantitate uriașă de ulei de măsline

Atunci când vorbim despre ulei de măsline, probabil că cei mai mulți dintre noi ne vom gândi la Grecia. Iar dacă suntem rugați să mai numim încă o țară faimoasă pentru acest ulei, vom spune Italia.

Cu toate acestea, Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline din lume! Aproape jumătate din producția globală vine din această țară, iar pe locul doi se află Italia. În completarea „podiumului” vine Marocul, iar de abia din acest punct vom găsi și Grecia, sau Turcia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
paper 2588827 1280 jpg
obiect de tezaur unicat descoperit in olt   foto arhiva Adrian laurentiu manea (1) jpeg
inundatii galati   foto FB costel fotea7 jpg
inundatii polonia jpg
vot generic mana buletin in urna alegeri prezidentiale 2020 (3) JPG
image png
1 proverbe japoneze jpg jpeg
Panait Istrati. Pe verso, însemnarea: „Atena 1928 1 ianuarie” (© ANR, SANIC, Colecția Documente Fotografice, F I 6776)
image
actualitate.net
image
actualitate.net