Planta toxică și periculoasă care te poate ucide. În Italia, Grecia sau Spania, românii se pozează cu ea, fără să știe la ce riscuri se expun

Românii care au plănuite vacanțe în Spania, Italia sau Grecia trebuie să fie extrem de atenți la o plantă care le poate pune viața în pericol. Despre ce e vorba, descoperiți în rândurile de mai jos. 

Grecia / foto: Arhiva Click!
Grecia / foto: Arhiva Click!

Din ce în ce mai mulți români se fotografiază cu planta pe care grecii, spaniolii și italienii o plantează din ce în mai des. 

Leandrul, plantă otrăvitoare

Leandrul este planta toxică și extrem de folosită ca și element decorativ în Spania, Italia și Grecia. Deși mulți turiști se lasă păcăliți de frumusețea florilor leandrului, puțini știu că acestea sunt toxice și pot cauza, în cele mai rele cazuri, chiar și decesul. 

Frunzele leandrului sunt folosite în scop medicinal, în industria farmaceutică, în scopul tratării problemelor cu inima. 

Cu toate acestea, dacă sunt consumate în mod necorespunzător frunzele leandrului, pot încetini ritmul inimii.

Alte curiozități despre leandru 

Leandru / foto: Arhiva Click!
Leandru / foto: Arhiva Click!

Puțini sunt cei care știu că leandrul este otrăvitor pentru șoareci. Persoanele care au probleme cu rozătoarele pot pune frunze de leandru în încăperile respective. Sucul acestora îi va ucide instant. 

De asemenea, leandrul este folosit și împotriva insectelor. Se usucă frunzele acestuia și se așează pe podea, pe un carton sau ziar și așa acestea vor sta la distanță. 

Este important de menționat faptul că leandrul crește și în țara noastră și se numără printre cele mai toxice plante. 

O altă curiozitate - din florile leandrului se extrage uleiul parfumat. 

Leandrul nu poate crește în medii cu temperaturi extreme. Trebuie să fie amplasat într-un mediu cu o temperatură optimă. Este necesar să fie udat des, deoarece lipsa apei nu este benefică pentru el.

Această plantă poate crește și fără lumină, dar razele soarelui îl ajută să înflorească mai repede. Anumiți grădinari adaugă în sol fertilizant, îngrășământ, pentru un aspect mai bogat. 

Leandrul care crește în țara noastră poate atinge o înălțime de 2 metri. Planta mai este cunoscută sub denumirea de „Nerium Oleander” și face flori galbene, roșii sau violete. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net