Planta otrăvitoare de care trebuie să te ferești în vacanță. Mulți își fac poze cu ea, fără să știe cât e de periculoasă

Fiți foarte atenți dacă v-ați planificat o vacanță de vară în Grecia, Italia sau Spania. În aceste țări se găsește din abundență o plantă care, deși este frumoasă și colorată, poate fi extrem de periculoasă pentru organism, până la punctul în care poate provoca moartea.

Nu consumați frunzele, puteți muri / foto: Pixabay
Nu consumați frunzele, puteți muri / foto: Pixabay

Planta care poate fi letală

Mulți români nu cunosc toxicitatea acestei plante spectaculoase și adesea se pozează lângă ea în vacanțe. Unii sunt atât de impresionați de florile ei roz, încât doresc să o achiziționeze pentru a o ține acasă.

Este vorba despre leandru, o plantă des folosită ca element decorativ în Grecia, Spania și Italia. De asemenea, se utilizează în industria farmaceutică datorită proprietăților sale benefice pentru inimă.

Atenție însă, frunzele consumate necorespunzător pot încetini ritmul inimii în loc să-l îmbunătățească. Cel mai bine este să lăsați leandrul în ghiveci pentru a vă bucura de un decor vesel și colorat.

Dacă aveți probleme cu rozătoarele, sucul acestei plante le poate omorî. Frunzele uscate de leandru pot fi așezate pe podea, pe cartoane sau ziare, pentru a ține la distanță insectele.

Leandrul se poate dezvolta și fără lumină, însă soarele îl ajută să crească și să înflorească mai rapid. Pentru un aspect mai bogat, puteți adăuga în sol un fertilizant.

Leandrul nu suportă temperaturile extreme

Asigurați-vă că leandrul este amplasat într-un spațiu cu temperatură optimă, deoarece nu tolerează nici temperaturile prea scăzute, nici pe cele prea ridicate. De asemenea, nu îi place lipsa apei, așa că udați-l ori de câte ori este nevoie.

Leandrul din România poate ajunge până la 2 metri înălțime, în timp ce pe coastele mediteraneene poate atinge până la 6 metri. Cunoscut sub denumirea de "Nerium Oleander", se găsește și cu flori galbene, roșii sau violete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
555 (19) jpg
bacalaureat adevarul jpg
bani jpg
femeie haine dulap shutter jpg
FotoJet (6) jpg
Cinci poveşti mai puţin cunoscute despre Bucureştiul de altădată jpeg
image png
Lacul Sfânta Ana, un important obiectiv turistic din Harghita jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net