Omagiul adus de Sylvester Stallone și Michael Caine lui Pele. În ce film au jucat toți trei

Ultima actualizare:

Vestea morții lui Edson Arantes do Nascimento, adică Pele, a întristat o lume întreagă. Nu trebuie să fii microbist pentru a ști cine a fost legendarul fotbalist. Jocul său genial trezește admirația și fascinația și în cazul celor profani, în materie de fotbal.

Așa cum era de așteptat, mesajele de condoleanțe au curs în valuri pentru memoria superstarului brazilian. Nu doar personalități marcante din lumea fotbalului și-au exprimat regretul, ci și doi monștri sacri din industria cinematografică, mai precis, Sylvester Stallone și Michael Caine

Câți își mai aduc aminte de filmul „Escape to victory”, adică „Drumul spre victorie”, din 1981? Cei trei au fost cap de afiș și interpretau rolurile unor soldați, din al Doilea Război Mondial, căzuți prizonieri în mâinile naziștilor. Pe scurt, ei sunt duși într-un lagăr și li se cere să formeze o echipă de fotbal pentru a susține un meci amical, împotriva unei echipe nemțești. În realitate, meciul făcea parte din strategia de propagandă nazistă, care promova rasa ariană, drept una superioară, așa că momentul în care Pele intră în teren și, efectiv, îi joacă pe degete pe adversari, are o simbolistică foarte puternică.

În 2013, Sylvester Stallone a povestit, pentru BBC, un episod puțin cunoscut din timpul filmărilor. Rocky interpreta rolul portarului, în producția din 1981. „Am avut bătăi mari de cap. Am încercat să blochez un penalty executat de Pele și m-am ales cu un deget rupt. Purtam perechi de ghete de fotbal specifice anilor 40, cu vârfuri din oțel, iar mingea se transforma într-o ghiulea”,  a rememorat Sylvester Stallone. Pentru acuratețe, producătorii au utilizat și mingii specifice anilor războiului, care erau mult mai grele decât cele actuale.

Mi-a zis că va executa o lovitură de la unsprezece metri și m-am gândit că e doar fotbal, ce s-ar fi putut întâmpla? A luat poziția și mi-a spus precis unde va orienta mingea și, cu toate acestea, a șutat atât de puternic încât nici nu am avut timp de reacție. Mingea a ajuns fix unde a spus el. A repetat figura și a rupt plasa porții. Mingea a spart geamul unei barăci, în care mai filmam”, și-a amintit Stallone, în urmă cu 9 ani.

Pe contul său de socializare, Sylvester Stallone și Michael Caine au postat fotografii din anul turnării filmului. „A fost un om bun”, a scris Stallone, în dreptul fotografiei.

Filmul „Escape to Victory” a fost lansat la patru ani după ce Pele a jucat ultimul său meci, din carieră, în 1977. Pele era legitimat la clubul american New York Cosmos. Legendarul fotbalist își încheia cariera, cu un palmares de 643 de goluri înscrise în 656 de meciuri. Poreclit și „Perla Neagră”, Pele a jucat 92 de meciuri pentru naționala Braziliei și a înscris 77 de goluri. 

Încă de la începutul lunii decembrie, s-a anunțat faptul că tratamentul a fost oprit, starea lui Pele fiind critică. Abia începuse Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, iar vestea tristă a picat precum un fulger. Cu gândul la competiția în care a făcut istorie, câștigând trofeul suprem în 1958, 1962 și în 1970, Pele a ținut să îi liniștească pe fanii fotbalului și chiar le-a transmis mai multe mesaje și fotografii, din spital, prin contul său de socializare.

Pele s-a stins, la 82 de ani, pe data de 29 decembrie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net