Orașul din Europa care interzice selfie-urile! De ce s-a luat această decizie

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa a decis să interzică selfie-uri. Află motivul pentru care administrația a luat această decizie radicală.

Orașul din Europa care interzice selfie-urile
Orașul din Europa care interzice selfie-urile

Primarul din Hallstatt, Austria, a declarat presei austriece că locuitorii orașului vor doar să fie lăsați în pace, potrivit Euronews.travel. Orașul cu peisaje superbe este cel care a inspirat îndrăgitul film Frozen. Anual peste un milion de turiști vizitează această destinație, dorind evident să facă selfie-uri cu priveliștile de vis. Totuși, vizitatorii sunt atât de mult încât aglomerația a devenit de nesuportat, iar orașul a ridicat recent un gard de lemn pentru a-i împiedica pe turiști să mai facă poze.

Potrivit reportajului Travel Wires, gardul a fost demontat în urma reacțiilor oamenilor de pe rețelele de socializare. Scopul acesteia era de a împiedica mulțimile să se adune într-un singur loc popular pentru cei care își fac selfie-uri și de a nu mai aglomera zona. Alexander Scheutz, primarul din Hallstatt, și-a exprimat interesul de a amplasa acolo un banner care să informeze vizitatorii că se află de fapt într-o zonă rezidențială. Hallstatt, unul dintre cele mai frumoase locații din zona Salzkammergut din Austria, este cunoscut pentru uimitorul său lac. Acest oraș se este plin de atracții palpitante și împrejurimi încântătoare,și astfel a devenit un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Acest oraș găzduiește case alpine, precum și vizitatorii pot face multitudine de activități fascinante, cum ar fi plimbarea cu barca pe lacul care seamănă cu un fiord sau pot explora peșterile de gheață. 

Înainte de pandemia COVID-19, milioane de oameni vizitau locul în fiecare an, iar Hallstatt era deosebit de popular printre vizitatorii din estul și sud-estul Asiei. A fost prezentat într-o emisiune TV coreeană în 2006, iar în 2011 a fost construită o replică a orașului în Huizhou, provincia Guangdong, China. Acum, cifrele celor care vizitează locație sunt din nou în creștere, iar orașul încearcă să limiteze turismul excesiv. Hallstatt a introdus deja limite zilnice pentru numărul de autobuze și mașini care pot intra în oraș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net