Orașul din România unde apa de la robinet e mai curată decât cea din supermarket. Localnicii fac economii serioase

Țara noastră este un adevărat paradis care adăpostește locuri mirificie, pline de însemnate și istorie, de care atât românii, cât și turiștii străinii sunt impresionați. De la cele care ascund comori, cele cu peisaje de vis, cele învăluite în mister, la cea mai veche așezare, sau orașul cu cel mai curat aer, România ascunde nenumărate locuri unice în lume. Și, printre acestea, se numără și orașul unde există cea mai curată apă de băut. Aici, apa de la robinet este mai bună decât cea din supermarket! Află alături de Click! despre ce oraș este vorba.

Orașul din România care are cea mai curată apă de băut / Foto: Arhiva Click!
Orașul din România care are cea mai curată apă de băut / Foto: Arhiva Click!

Te-ai întrebat vreodată care este zona din România cu cea mai curată apă de băut? Ei bine, cu siguranță nu știai că, aici, locuitorii fac economie, consumând mai mult apă de la robinet, decât cea din supermarket, fiind mult mai sănătoasă.

Buzău, orașul unde apa de la robinet e mai curată decât cea din supermarket

Astfel, dacă te gândești să faci o vizită prin Buzău, nu sta prea mult pe gânduri și bea mai mult apă de la robinet, pentru că s-a constatat că la nivel local apa din supermarketuri este cu mai multe impurități decât cea de la robinet. Totodată, la fel ca și localnicii, vei reuși să economisești ceva bănuți.

Acest lucru a fost descoperit în timpul controalelor efectuate de inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului Buzău. Aceștia au efectuat controale în marile lanțuri comerciale din județ și au prelevat probe din apa îmbuteliată pentru vânzare.

De asemenea, au fost prelevate probe din apă de la robinet furnizată prin sistemul centralizat. Testele au arătat că apa de pe rafturile supermarketurilor are mai mulți microbi decât apa de la robinet care ajunge în casele buzoienilor.

„Au venit peste jumătate din rezultate şi anormal în mari unităţi comerciale s-a găsit apă de la anumiţi furnizori care depăşea cu mult limitele admisibile în ceea ce priveşte compoziţia microbiologică. Dacă e să facem o comparaţie, pentru că m-am interesat la DSV care monitorizează împreună cu DSP calitatea apei, pot spune că apa de la robinet este mult mai bună”, a declarat Nicușor Dinulescu, directorul OPC Buzău.

Apa Nova București: aproape 1,942 lei pe an s-ar putea economisi

Potrivit calculelor făcute de reprezentanții Apa Nova București, dacă oamenii ar consuma doar apă de la robinet, s-ar putea economisi aproximativ 1.942 de lei pe an, fiind de circa 700 de ori mai ieftină decât o cantitate de 0, 5 litri de apă îmbuteliată.

De asemenea, Apa Nova avertizează asupra poluării mediului înconjurător cauzată de consumul de apă îmbuteliată în plastic. Mulți români aruncă sticlele de plastic, despre care studiile arată că se vor descompune în 500 de ani. De altfel, producerea și vânzarea unui litru de apă îmbuteliată echivalează cu trei litri de petrol consumați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net