Probleme în Buzău! Magazinele din centrul vechi trebuie închise de urgență. Care este motivul pentru care trebuie pus lacătul

Ultima actualizare:

Întreg centrul vechi din orașul Buzău este în pericol să cadă în paragină datorită unei legi intrate în vigoare la 1 august 2023. Magazinele din întreaga zonă ar trebui închise imediat, până când proprietarii clădirilor vor face lucrări de consolidare, în vederea unui potențial cutremur. Atât cetățenii orașului, cât și comercianții din centrul vechi, se tem că acest lucru va afecta serios vitalitatea economică a zonei.

Magazinele pot fi închise urgent / foto: I. Bunilă
Magazinele pot fi închise urgent / foto: I. Bunilă

Probleme în Buzău! Întreg centrul vechi din oraș riscă să fie închis și transformat în șantier, datorită unei legi din această vară, care a intrat în vigoare chiar pe data de 1 august 2023. Se pare că magazinele, care funcționează acum la parterul clădirilor din centrul vechi, vor fi nevoite să se închidă până când proprietarii vor efectua lucrări de consolidare! Această lege controversată vizează măsuri de reducere a riscului seismic al diferitelor clădiri din țară, potrivit celor de la Adevărul.

„Este strict interzisă desfășurarea activităților comerciale de orice natură, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea în cazul clădirilor încadrate în clasa de risc seismic Rs I sau Rs II prin raport de expertiză tehnică”, se menționează în Alineatul 7 din legea 243/2023. Această modificare adusă unei legi mai vechi, din anul 2022, are în vedere diferite măsuri pentru a reduce riscul seismic al clădirilor.

Magazinele din centrul vechi din Buzău sunt în pericol

Se pare că de-a lungul orașului Buzău, există 44 de clădiri înregistrate de către autorități ca având risc seismic. Dintre acestea, majoritatea se află în centrul vechi, în special pe strada Cuza Vodă, unde clădirile au fost construite între anii 1880 și 1926. Aici se găsesc și nenumărate magazine la parterul clădirilor, iar acestea vor trebui să tragă obloanele până când se efectuază lucrările de consolidare.

După cum ne putem imagina, există o temere foarte reală, atât printre cei care lucrează în zonă, cât și printre ceilalți cetățeni din Buzău, că această măsură va face ca întreg centrul vechi să devină pustiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net