Părintele Ilarion Argatu ne învață cum să ținem corect Postul Negru. Reguli de bază de la care nu trebuie să te abați

Ultima actualizare:

Postul reprezintă una dintre cele mai importante și profunde practici spirituale din viața creștinilor, iar pentru mulți, este un timp de reflecție, abstinență și transformare interioară. Părintele Ilarion Argatu, unul dintre cei mai iubiți duhovnici ai României, a lăsat moștenire câteva învățături esențiale pentru cea mai importantă perioadă din viața creștinilor: postul.

Părintele Ilarion Argatu. Foto: arhiva.
Părintele Ilarion Argatu. Foto: arhiva.

În cartea sa "Pe treptele suirii către cer", Părintele Ilarion Argatu împărtășește din propria sa experiență și ne îndrumă în mod concret cum să ținem corect postul negru, învățându-ne nu doar să ne abținem de la mâncare și băutură, ci și cum să ne purtăm și să ne înfrânăm în gânduri și acțiuni.

Cum ții corect Postul Negru

Iată regulile esențiale ale părintelui Argatu pentru a ține corect Postul Negru:

1. Nu ai voie să mânânci și să bei nimic: În ziua de post, evită complet consumul de alimente și lichide.

2. Certurile sunt interzise: În aceste zile, este esențial să te abții nu doar de la mâncare, ci și de la orice păcat și răutate. Evită certurile și încercările de a răni pe cineva.

3. Controlează-ți orgoliul: Înfrână-ți orgoliile și învață să îți stăpânești firea. Iartă și rabdă orice, fără să te lași condus de mânie sau egoism.

4. Roagă-te: Nu dormi în ziua postului, ci dedică timp pentru rugăciune și meditație.

5. Evită vizitelei: Nu vizita pe nimeni în ziua când postești și nu expune faptul că ții post, pentru a nu fi ispitit să consumi alimente nepermise.

6. Practică milostenia: Împarte hrana pe care ar fi trebuit să o consumi cu cei săraci și în nevoie. Postul trebuie să fie însoțit de acte de caritate și milostenie.

7. În caz de slăbiciune, recurge la ajutorul divin. Dacă simți că nu mai poți duce postul, poți lua o bucățică de anaforă și câteva înghițituri de aghiasmă.

8. Dacă întrerupi postul, limitează consumul: Dacă nu poți duce postul întreaga zi, consumă o singură masă și aceea de post.

9. Respectă orele speciale de post: Dacă ții post pentru protecție împotriva vrăjilor, ține cont de orele specifice pentru a nu fi expus la atacurile dușmanilor spirituali.

10. Postul-ajunare începe și se încheie la ore simbolice: Respectă orele de început și sfârșit ale postului, care marchează momentele cruciale din pătimirea lui Iisus Hristos.

Respectând aceste reguli ale părintelui Argatu, creștinii pot trăi cu mai multă profunzime și autenticitate această perioadă specială a Postului Negru, găsindu-și astfel echilibrul spiritual și sprijinul necesar pentru a face față tuturor încercărilor vieții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net