Părintele Vasile Ioana, despre cea mai mare greșeală făcută de preoți în timpul spovedaniei: „Nu se face așa ceva”

Ultima actualizare:

Scandalul pornit în urma dezvăluirilor făcute de o enoriașă a părintelui Visarion Alexa, acuzat că a agresat-o după spovedanie, a determinat Patriarhia să implementeze o serie de modificări în rânduielile bisericești.

Spovedania făcută la grămadă

Astfel, modul în care e realizată spovedania a fost mult mai bine detaliat, fiind subliniate niște aspecte clare, tocmai pentru a evita situațiile reclamate de enoriașa părintelui Visarion Alexa.

Citește și: Cazul Visarion Alexa schimbă obiceiurile bisericești! Ce decizie a luat Patriarhia

Totuși, se pare că taina spovedaniei este alterată și de alte practici. Una dintre acestea a fost criticată chiar de cunoscutul duhovnic Vasile Ioana.

„Cea mai mare greșeală pe care o poate face un preot în timpul spovedaniei este să asculte mai mulți enoriași deodată, nu se face așa ceva. E greșit. Trebuie ca fiecare om să fie sub spovedanie singur, să își spună gândurile și păcatele singur, să nu fie ascultat și de alții. Doar preotul să știe ce are pe suflet. E o greșeală din partea preotului dacă îi pune pe oameni să facă mărturisiri deodată.”, a spus părintele Vasile Ioana, în timpul emisiunii Vorbește lumea, de la Pro TV.

Vezi și: Dan Negru și Mihai Morar, „tun” de 100.000 de dolari! Cum și-au rotunjit vedetele veniturile

Părintele Vasile Ioana este un cunoscut preot, iubit de enoriașii creștin-ortodocși. Preotul semnează o carte, foarte bine vândută, scrisă împreună cu prezentatorul TV Dan Negru.  „Din topul audiențelor TV în file de poveste, Dan Negru se destăinuie în acest volum, atât în fața Părintelui Vasile Ioana, dar și în fața ta, cititorule. Confesiunea greșelilor lui, omenești de altfel, cât și vorbele pline de lumină ale părintelui, îți vor alina și ție frământările sufletești și te vor ghida către o viață trăită cu sens. Subiectele sunt abordate într-un stil actual și de impact, împletind armonios două perspective asupra vieții din care se elimină aparentul antagonism și se creează o uniune și un dialog între ceea ce părea, altfel, divizat; cea a omului modern, și cea a omului cu căutări spirituale, este descrierea cărții semnată Dan Negru și Vasile Ioana.

Nu rata nici: Părintele Visarion Alexa era prieten de doi ani cu femeia care îl acuză de agresiune sexuală

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net