Pentru ce este gaura din interiorul frigiderului? Cu siguranță, te va surprinde când vei afla motivul

Este imposibil să stai fără frigider în zilele noastre! Unde am putea păstra produsele  proaspete care ne încântă papilele gustative? Se așează cu mândrie în bucătărie și se poate lăuda cu ușurință că este cel mai folosit aparat electrocasnic din fiecare casă. Cu toate acestea, chiar dacă ai impresia că îi cunoști fiecare colțișor, întotdeauna există componente mici care îți scapă. Totuși, totul a fost gândit până la ultimul detaliu. Cel mai mic dintre elemente are o funcție esențială. Este și cazul acestei mici găuri cuibărită pe peretele din spate. Vezi despre ce vorbim? Este atât de discretă încât trece adesea neobservată.

Frigider FOTO Shutterstock jpg

Dar ar trebui să-i mulțumești în fiecare zi. Pentru că, fără el, frigiderul tău nu ar fi la fel de eficient. Și deoarece evită multe daune, nu trebuie neglijată niciodată. Pentru ce este exact și cum să o întrețineți pentru a păstra frigiderul întotdeauna în stare bună? Vă vom explica totul.

Care este funcția acestei mici găuri din frigider?

Deschide-ți frigiderul, eliberează puțin vederea de jos și vei descoperi această celebră gaură de pe peretele din spate. În plus, apropo, asigură-te că nu o aglomerați niciodată, altfel nu își va îndeplini misiunea în mod corespunzător. După cum puteți vedea, are dimensiunea unei alune, dar este mult mai indispensabilă decât vă imaginați. Este simplu, fără această gaură, dispozitivul tău ar fi în mod constant afectat de bălți. Și, între noi fie vorba, ar fi o bătaie de cap!

Concret, atunci când în interiorul frigiderului se formează condens, acesta se acumulează pe peretele din spate și curge încet, exact în această gaură. De acolo, chiar dacă nu-l vedem, are loc un întreg proces: orificiul va picura într-un mic rezervor deasupra unității de răcire. Ați înțeles, acest orificiu din frigider acționează deci ca o scurgere pentru a compensa acești vapori de apă care se formează în aparat. Și, nu există niciun mister: atunci când gaura este blocată, apa nu se poate scurge corect și pot începe scurgeri.

De ce stagnează apa în gaura din frigider?

Cand evacuarea dezghețării nu are loc corespunzător, aceasta duce în principal la această stagnare a apei în acea gaură. Vă rugăm să rețineți că scurgerea permite curgerea apei și să fie ușor eliminată în timpul procesului de dezghețare. Este de la sine înțeles că dacă orificiul este blocat, apa se va acumula în interiorul frigiderului. Și, este suficient să spunem că acest flux de apă este coșmarul multor oameni! Este chiar o problemă frecventă care nu trebuie neglijată, deoarece afectează foarte mult starea alimentelor.

Cum să deblochezi gaura mică din frigider?

Ceea ce ne determină deci să încercăm să anticipăm problema. Pentru a preveni cea mai mică obstrucție a scurgerii și pentru a evita o invazie a bălților, este necesar să luați anumite măsuri de precauție. În primul rând, așa cum am menționat mai sus, lăsați-o să respire, nu o aglomerați niciodată cu produse. Trebuie doar să-ți muți puțin salata sau orice altă legumă pe care o așezi de obicei în această zonă. Și mai presus de toate, asigurați-vă că curățați mai des această gaură din frigider care servește drept scurgere a condensului. Deoarece acest jgheab este mic, nu necesită îngrijire complexă. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați un tampon de vată sau o scobitoare cu o soluție de apă și oțet alb. Curăță ușor gaura și gata!

Unde se scurge apa din fundul frigiderului?

Un alt motiv poate explica fluxul de apă în interiorul dispozitivului dvs. Ei bine, din fericire, este mai rar, dar într-adevăr pot exista crăpături în tava de picurare. În primul rând vă liniștim, este normal să fie din când în când o acumulare de lichid pe această tavă, dar în mod normal se evaporă ușor datorită căldurii generate de compresorul frigiderului. Totuși, dacă scurgerea persistă și nu observați niciun blocaj în circuitul de scurgere, atunci este foarte probabil ca rezervorul să fie fisurat. În acest caz, cea mai bună opțiune este înlocuirea acestuia, altfel problema nu va fi rezolvată.

Condensul excesiv de apă poate proveni și dintr-o problemă a ușii. Ai observat că nu se mai închide corect? Dacă acesta este cazul, nu este de mirare că în interior există o scurgere de apă, deoarece aerul cald din exterior pătrunde mai ușor și, prin urmare, provoacă acest condens. Această problemă este mai frecventă vara din cauza diferenței de temperatură dintre exterior și interior. În acel moment, verificați garnitura de cauciuc a ușii, dacă este defectă în vreun fel, pur și simplu schimbați-o.

Bine de știut: condensul puternic vine și din dezordinea din frigider, spun cei de la santeplusmag.com. Dacă este prea plin, poate apărea o scurgere, mai ales dacă produsele blochează ventilația responsabilă de reglarea temperaturii și a nivelului de umiditate. Așa că schimbați locația recipientelor sau sticlelor care, probabil, împiedică circulația aerului.

Cum remediați un frigider care are scurgeri?

Nu este vizibil cu ochiul liber, dar motorul ventilatorului evaporatorului este dispozitivul esențial care se află în congelator. El este cel care permite circulația aerului pentru o răcire optimă. Dacă este înfundat, poate provoca cu ușurință scurgeri. Într-adevăr, dacă este blocat de un morman de praf sau de tot felul de resturi de murdărie, condensul se va acumula apoi pe serpentine și vei vedea bălți de apă curgând pe podea. Soluția la această problemă? Puteți curăța rezistențele cu o perie lungă pentru a permite motorului să funcționeze corect. Și nu uitați să verificați garniturile ușilor pentru fisuri sau rupturi, caz în care va trebui să le schimbați rapid. Acum, dacă problema persistă și nu poți vedea de unde provine cauza scurgerii, este mai bine să apelezi la un specialist!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net