Cum poți să cureți mizeria de sub aragaz, fără să-l muți. Trucul pe care numai gospodinele pricepute în curățenie îl știu

Bucătăria este centrul vieții în familie, un spațiu în care toată familia se bucură să-și petreacă timpul și în care încerci cele mai inedite preparate culinare. La fel de bine, bucătăria este însă cunoscută precum locul ideal în care se pot dezvolta bacteriile, din cauza combinației de aburi, umezeală și grăsime. Când faci curățenie, specialiștii recomandă să aspiri bine în toate colțurile, și mai ales sub aragaz! Iată cum poți să faci curat fără să muți aragazul.

Sfaturi utile pentru curățenia în bucătărie Foto: Pixabay.com
Sfaturi utile pentru curățenia în bucătărie Foto: Pixabay.com

Poți să faci curat fără să muți aragazul 

Știi că trebuie să faci curat sub obiectele electrocasnice, dar gândul de a le muta ca să faci asta și apoi să le pui la loc poate să te copleșească și astfel să amâni treaba la nesfârșit. Cu toții trecem prin asta, scrie lovedeco.ro. 

Dar poți să faci curat sub aragaz, de exemplu, dacă dai la o parte sertarul inferior și folosești aspiratorul cu capul subțire. Încearcă să faci asta de fiecare dată când dai cu aspiratorul în bucătărie, ca să nu se strângă mizerie prea multă. Îți ia doar câteva minute, dacă nu chiar mai puțin.

Cum să cureți aragazul cu bicarbonat 

Poate ai auzit deja de metoda de curățare a aragazului cu bicarbonat de la bunici, mătuși sau părinți, dar încă nu ai avut încredere să îl pui în aplicare, pentru că ți se pare învechit.

Niciodată nu este prea târziu, iar un lucru este sigur: pe cât de vechi acest truc, pe atât de eficient. Unde mai pui că nici nu trebuie să investești o sumă mare în soluții de curățare profesionale, care deseori își fac treaba mai greu decât bicarbonatul.

Cum se prepară soluția

Prepară o soluție din jumătate de cană de bicarbonat și jumătate de apă caldă, aplic-o pe suprafața aragazului și las-o să acționeze timp de câteva minute. Este bine să ții cont și de starea în care se află petele. Dacă sunt proaspete, este nevoie de două, trei minute de acțiune. Dacă sunt vechi de câteva zile, cel puțin zece minute sunt necesare.

.Bol cu apă și detergent de vase când gătești

Trucul ăsta te va ajuta să cureți mai repede după ce gătești. Umple un bol mare sau o casoletă cu apă caldă și câteva picături de detergent de vase, și ține-l aproape de zona unde gătești. Pe parcursul procesului de gătire, pune în el ustensilele folosite. Astfel, mâncarea nu se usca pe ele și atunci când ești gata să le speli, nu va trebui să le freci prea mult.

Scoate petele de pe cănile de cafea cu pudră de curățat

Pune puțină pudră de curățare pe un burete și freacă petele de pe căni. Apoi clătește cu apă și spală-le normal cu detergent de vase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net