Doar gospodinele desăvârșite știu acest truc! Ce trebuie să faci, pentru ca mâncarea să nu mai dea în foc

Fiecare dintre noi a fost în situația de a găti ceva și, brusc, să auzim un zgomot bizar din bucătărie. Din nefericire, atunci când am mers să investigăm, am văzut că mâncarea a dat pe foc, iar întreg aragazul este plin de mizerie. Cu siguranță, este un moment frustrant, dar, din fericire, nu și inevitabil! Pentru că există „trucuri” pe care doar puține gospodine le știu pentru ca mâncarea să nu mai dea pe foc!

Există un truc extrem de simplu care vă poate ajuta în bucătărie / foto: Freepik
Există un truc extrem de simplu care vă poate ajuta în bucătărie / foto: Freepik

Riscul ca mâncarea să dea pe foc este unul știut de orice gospodină, și poate că multe dintre acestea s-au aflat în situația de a-și găsi aragazul pe jumătate scufundat în lapte, sau alte lichide care erau puse la fiert. Este de înțeles că nu este mereu posibil să stăm cu ochii pe mâncare, fără nicio pauză. Fie că ne întoarcem la masa de bucătărie pentru a pregăti alte preparate, sau este de nevoie de noi în altă parte a casei, odată și odată, mâncarea va rămâne nesupravegheată. Iar dacă nu vreți să petreceți următoarele câteva ore din viața voastră cu stresul că aceasta poate da pe foc, sau, în cazurile cele mai nefericite, chiar să o găsiți deja mai mult pe podea și aragaz decât în oală, există un truc perfect!

Dacă veți întreba prin jur, veți vedea că doar puține gospodine știu de eficacitatea nebănuită a acestui truc, deși este atât de simplu! Ei bine, aflați că secretul „magic” pentru ca mâncarea voastră să nu mai dea pe foc este o simplă lingură de lemn! Da, un obiect atât de banal, poate fi extrem de util în bucătăria voastră! Mai precis, lingura trebuie pusă pe cratiță, iar curând veți putea observa că tot acel lichid, împreună cu spuma care amenință să se ridice din oală, nu va trece niciodată deasupra lingurii de lemn! Acest fapt se datorează lemnului, care este un bun izolator și, fiind mai rece, transformă înapoi în lichid acele bule care amenință să se ridice și să vă murdărească aragazul!

Lingura de lemn, obiectul care poate face minuni în bucătărie

Da, un obiect atât de simplu poate avea o întrebuințare extrem de importantă și utilă, dacă știm cum să o folosim! Iar de acum, mâncarea care dă pe foc poate fi doar o amintire de domeniul trecutului și pentru bucătăria voastră! Desigur, trebuie să aveți grijă să înlocuiți lingura cu una mai rece, în momentul în care cea de pe oală devine prea fierbinte, altfel acest „truc” nu va mai funcționa!

Există și alte asemenea sfaturi, dar niciunul chiar atât de eficient. De exemplu, puteți folosi un vas îndeajuns de mare încât lichidul să nu fie până la limita superioară, iar când acestă amenință să se ridice, putem lua vasul de pe foc, să amestecăm conținutul, apoi să îl punem iar la fiert.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net