De ce trebuie să pui făină în tigaie, atunci când faci ochiuri. Doar bucătarii profesioniști știu acest truc

Fără doar și poate, ouăle ochi fac parte dintre felurile de mâncare cel mai ușor de pregătit. Chiar și cel mai nepriceput om în ale bucătăriei reușește să se descurce să pună puțin ulei într-o tigaie și să spargă un ou. Însă, deși pare ceva atât de simplu și rapid de realizat, chiar și aici există câteva trucuri care pot îmbunătăți produsul final. Iar puțină faină în tigaie este ingredientul despre care doar puțini români știu!

Puțină făină în tigaie vă poate ajuta enorm / Foto: Freepik
Puțină făină în tigaie vă poate ajuta enorm / Foto: Freepik

Chiar și cei care sunt un adevărat pericol public într-o bucătărie se pot descurca cu ouăle ochi. O tigaie, puțin ulei și un ou, nimic mai simplu de atât nici că poate exista. Deși este posibil să mai fi reușit și „performanța” de a distruge un fel de mâncare atât de ușor, în general, fiecare dintre noi poate găti ouă. Însă, după cum este obișnuit în arta culinară, există o mulțime de trucuri pe care bucătarii profesioniști le folosesc, chiar și pentru ceva atât de simplu precum ouăle ochi.

Dacă deja începeți să vă îngrijorați la gândul de a face ceva mai complex în bucătărie, ei bine, vestea bună este că nu e deloc dificil! Mai precis, este vorba despre un strop de făină! Făina trebuie pusă în tigaie după ce uleiul s-a înfierbântat și trebuie să aveți puțină răbdare până se rumenește, abia apoi puteți introduce și ouăle. Motivul pentru acest „truc” nu ține neapărat de a oferi un plus de valoare gustului ouălor ochi, sau vreo textură mai specială, ci este vorba de un simplu sfat ce vă va ușura viața. Făina va preveni ouăle din a se lipi de tigaie, așa că întreg procesul de gătit va fi simplificat.

Făina va opri ouăle din a se lipi de tigaie 

Acum, că ați rezolvat problema, fără să mai dați banii pe vreo tigaie nouă, despre care reclamele spun că nu va lipi niciodată mâncarea, de ce să nu aflați mai multe trucuri pentru ouăle ochi perfecte? De exemplu, în loc de ulei, puteți folosi o bucată de unt, care va da preparatului vostru un gust diferit! Pentru un ou ochi perfect, în unt, cu gălbenușul moale, cam 3 minute în tigaie ar trebui să fie de ajuns, iar dacă vreți ca acesta să fie tare, aproximativ 3 minute pe ambele părți, în tigaie, sunt suficiente!

Servite cu sare și piper după gust, ouăle ochi sunt o masă rapidă și delicioasă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (27) jpg
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net