Quiche cu trei feluri de brânză, preparatul cu care vei cuceri orice invitat
Ai invitaţi şi vrei să faci un fel de mâncare rapid şi rafinat, cu care să nu dai greş şi care să mulţumească pe orice? Sau pur şi simplu, vrei să te bucuri de o masă deosebită cu cei dragi?Atunci trebuie să încerci această reţetă de quiche cu trei tipuri de brânză.
Un fel traditional francez, quiche-ul se poate prepara cu orice ingredient, dar cel mai fin va rămâne cel simplu, cu brânză şi smântână. Pentru un plus de savoare, este bine să foloseşti mai multe tipuri de brânză, iar oricine va gusta din aceast fel de mâncare, va fi uimit de cât de bun este
Ingrediente pentru quiche cu trei tipuri de brânză
Pentru un quiche cu trei tipuri de brânză, ai nevoie de aluat de tartă (poate fi şi cumpărat), patru ouă, lapte, smântână, brânză de capră, cheddar, mozzarella şi ceapă verde.
Aluat de tartă gata făcut
O cană de lapte
O cană de smântână
Patru ouă bătute
½ de cană de mozzarella rasă
½ de cană de brânză de capră, mărunţită
½ de cheddar ras
Câteva fire de ceapă verde
Un sfert de lingură de sare
Un vârf de piper
Parmezan (opţional)
Cum se prepară quiche-ul cu trei tipuri de brânză
Se preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade. Se unge o formă rotunda de tartă cu grasime şi făină şi se pune aluatul în ea.
Într-un vas, se bat cele patru ouă, ceapa, laptele şi smântâna şi se asezonează. Se pune amestecul în forma de aluat.
Se dă pe răzătoare brânza şi se adaugă şi ea în forma de tartă. Ai grijă să fie împărţită în mod egal în toată compoziţia.
Se pune la cuptor, pe centru, în jur de 30 de minute sau până brânză de la suprafaţă devine aurie. Se poate pune deasupra nişte parmezan pentru un plus de savoare. Se lasă cinci minute să se răcească şi se serveşte cu salată sau simplu.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!