Planta care apără întreaga ta recoltă din grădină. Cunoscută și sub numele de „Apărătorul Legumelor”. E și un remediu vegetal folosit de secole
Este o plantă cunoscută drept „Apărătorul Legumelor”, datorită importanței pe care o are pentru protejarea recoltei din grădină. Acest remediu vegetal este folosit în gospodării de sute de ani și pe lângă beneficiile pe care le are pentru grădină, el este util și pentru oameni, fiind consumat sub formă de ceai.

Dacă ne numărăm printre românii care au propria curte, este important să știm precis ce variante naturale avem la dispoziție pentru a ne proteja recolta. Iar o anumită plantă foarte comună și în țara noastră nu numai că poate fi de ajutor legumelor pe care le cultivăm, dar este bună și pentru starea noastră generală de sănătate.
Mai precis, este vorba despre o plantă erbacee, perenă, foarte comună în gospodăriile din România. Această plantă este Coada Calului, cunoscută și drept „apărătorul legumelor”. Iar motivul despre care se spune că această plantă poate proteja recolta este faptul că ea se poate transforma într-un fungicid puternic, util în în agricultura biodinamică.
Coada Calului este o plantă foarte utilă
Practic, tot ce trebuie să facă cei care doresc să folosească această plantă pentru a-și proteja legumele este să o crească în jurul acestora, în timpul recoltei. Desigur, Coada Calului poate fi folosită și în formă uscată, însă nu va fi chiar atât de eficientă.
Această plantă atât de comună este foarte utilă pentru românii care stau la curte și care își cultivă propriile legume. Practic, ea funcționează drept un fungicid puternic, care va proteja recolta împotriva diverselor boli care ar putea să o afecteze în mod normal.
Planta poate fi folosită și ca ceai
Desigur, Coada Calului nu este o plantă utilă doar pentru legume, ci și pentru sănătatea oamenilor! Ea poate fi pregătită sub formă de ceai, fiind un remediu naturist cunoscut încă din cele mai vechi vremuri în țara noastră.
Se spune că acest ceai poate trata retenția de lichide, poate ajuta la întărirea oaselor și planta ar avea chiar și proprietăți antiinflamatoare și diuretice. Acest ceai este unul destul de comun în România, cunoscut pentru efectele sale asupra sănătății.



































