Planta care ucide toate infecțiile din organism. E supranumită „Copacul lui Dumnezeu”

Artemisia absinthium este o plantă perenă folosită în băuturile alcoolice absint și vermut. Deși are un gust amar, aceasta a fost folosită de secole în scopuri medicinale. Pentru ce probleme a fost folosită, aflați acum!

Planta minune folosită de secole
Planta minune folosită de secole

Planta cu gust amar a fost folosită de secole în scopuri medicinale pentru a reduce durerea și umflarea și pentru a trata problemele de digestie, viermii intestinali și infecțiile pielii.

Potrivit healthline, pelinul este este originar din Europa, dar acesta se găsește și în părți din Asia, Africa, America de Sud și Statele Unite.

Are tulpini albe catifelate sau verzi-argintii și frunze verzi-gălbui, iar planta, în întregimea ei, a fost folosită în scopuri medicinale. A căpătat notorietate datorită utilizării sale în absint, un lichior francez care a fost preferatul multor artiști din secolul al XIX-lea, inclusiv al pictorului olandez Vincent Van Gogh - și despre care se presupune că ar fi provocat numeroase efecte adverse. 

Considerat mult timp un halucinogen și o potențială otravă, pelinul a fost interzis în Statele Unite timp de aproape un secol, din 1912 până în 2007. 

Pelinul este folosit încă din vechime îm scopuri medicinale
Pelinul este folosit încă din vechime îm scopuri medicinale

Pelinul conținu un compus numit tujonă, ce stimulează creierul prin blocarea acidului gama aminobutiric, un neurotransmițător care are efecte calmante asupra sistemului nervos central. Deși acest compus poate avea mai multe beneficii, consumul de tujonă în exces este toxic și a fost asociat cu convulsii și chiar cu moartea.

Beneficiile și utilizările de pelin

Pe lângă utilizarea sa în absint și în alte băuturi spirtoase, pelinul estte folosit în practicile medicinale non-occidentale, inclusiv în medicina tradițională chineză. În ciuda reputației absintului de a provoca halucinații, insomnie și convulsii, pelinul nu este considerat un halucinogen .

Deși conținutul ridicat de alcool și de tujonă al băuturii poate juca un rol minor în aceste efecte, acest lucru nu a fost confirmat de cercetări oficiale.

Poate ameliora durerea

Pelinul a fost căutat dintotdeauna pentru proprietățile sale antiinflamatorii și de ameliorare a durerii. De exemplu, această plantă poate ajuta la ameliorarea osteoartritei, o afecțiune dureroasă care rezultă din inflamația articulațiilor. Într-un studiu efectuat pe 90 de adulți cu osteoartrită la genunchi, aplicarea unui unguent cutanat cu 3% de pelin de 3 ori pe zi a ajutat ameliorarea durerii. Cu toate acestea, nu a redus rigiditatea. Trebuie menționat faptul că planta în sine nu trebuie aplicată niciodată direct pe piele, deoarece compușii săi sunt prea concentrați și pot duce la arsuri dureroase.

Pelinul a fost folosit pentru tratarea afecțiunilor digestive
Pelinul a fost folosit pentru tratarea afecțiunilor digestive

Poate combate infecțiile parazitare

Planta a fost folosită pentru tratarea viermilor intestinali încă din Egiptul Antic. Această proprietate de combatere a paraziților este atribuită tujonului. 

În special, studiile pe animale și în eprubetă indică faptul că planta poate lupta împotriva teniei și a altor paraziți - deși este posibil ca aceste cercetări să nu se aplice oamenilor.

Are proprietăți antioxidante

În afară de tujonă, un alt compus notabil al pelinului este camazulena. Aceasta acționează ca un antioxidant și combate stresul oxidativ din corp,  asociat cu cancerul, bolile de inimă, Alzheimer și alte afecțiuni.

Se spune că pelinul ar combate inflamațiile
Se spune că pelinul ar combate inflamațiile

Poate combate inflamațiile

Artemisinina, un alt compus vegetal care se găsește în pelin poate ajuta la combaterea inflamațiilor din organism. Inflamația prelungită este asociată cu mai multe boli cronice.

Se crede că artemisinina inhibă citokinele, proteine secretate de sistemul imunitar care contribuie la inflamații. Studiile sugerează că pelinul argintiu poate ajuta la ameliorarea bolii Crohn, care se caracterizează prin inflamarea mucoasei tractului digestiv. Simptomele sale pot include diaree, oboseală, crampe abdominale și alte probleme digestive.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net