Pleci în Turcia, Grecia sau Bulgaria și vrei să ai internet? Ce trebuie să faci dacă nu-ți merge roaming-ul

Suntem deja în mijlocul verii și tocmai de aceea, mii de români se gândesc să plece în vacanță, undeva aproape de țara noastră, în Grecia, Turcia sau Bulgaria.

O setare din telefon te va ajuta enorm / foto: Pixabay
O setare din telefon te va ajuta enorm / foto: Pixabay

În caz că ajungi în vacanță în una dintre aceste țări și observi că roaming-ul nu funcționează în aceste, poți folosi cu încredere o setare importantă din telefonul tău.

Telefonul mobil a ajuns să fie foarte important în zile noastre. Ne ajută să comunicam cu cei dragi și cu prietenii din orice colț al lumii. Tocmai de aceea contează să știi cum poți avea acces la internet atunci când suntem departe.

Mulți dintre românii turiști în Bulgaria, Turcia sau Grecia au, însă, surprize neplăcute în momentul în care ajung la destinație, constatând că nu pot folosi funcții importante ale telefonului mobil.

Ce setare te ajută să îți meargă roaming-ul

Pentru a-și rezolva problemele, turiștii au apelat la grupurile de călătorie, iar internauții au sărit în ajutorul lor. Un utilizator a explicat, pas cu pas, ce trebuie să faci dacă nu îți funcționează roaming-ul în Grecia, Bulgaria sau Turcia.

Roaming-u este cel care ne oferă posibilitatea să sunăm, să fim sunați, să trimitem și să primim mesaje și, poate cel mai important, să folosim internetul atunci când nu suntem în România.

Așadar, în cazul în care roaming-ul nu îți funcționează pe telefonul mobil atunci când ești plecat din țară, tot ce trebuie să faci este să accesezi meniul de setări din telefonul mobil și să selectezi rețeaua MANUAL din lista ce o să apară, până când ai semnal și datele mobile active. În mod normal, precizează internautul, aceasta este pe mod AUTOMAT.

„Salut! Tot văd problema roaming-ului .

În cazul în care nu aveți semnal sau datele mobile nu funcționează, intrați în setările telefonului și selectați rețeaua MANUAL din lista ce o sa apară, până când aveți semnal și date mobile active.

În mod normal, este pe AUTOMAT.

Sper să vă fie de folos informația!” – a precizat utilizatorul unei platforme de social media.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net